Apaurin in Aspirin
bioresonanca ščiti in čisti pred vsemi
strupi.zdravili,ki unićijo telo
in poglejta pod Uroš Dolšek bioresonancaLjubljana Zeljarska 2
naše telo je občutljiv segment in ne uničujte se po nemarnosti in ne
verjemite vse dr.kar vam predpiše
bila sem 5x na bioresonanci in nisem vedela,kako se da vse ugotoviti,kaj je narobe z mano
brez bolečin,injekcij ,dolgotrajnih čakanj na izvide
pomaga in deluje takoj
g.DOLŠEK je izredno pozoren,izobražen in svetuje tudi dieto
Pozdrav!
Jemljem Coaxil, Helex pa naj bi za nujne primere. Enkrat sem vzela 3 Helexe v 4h dneh, kar ne bi smela. Od takrat čutim nekakšno mravljinčenje v nogah.
Je to zaradi Helexa? Prebrala sem, da če imam mišično oslabelost, jih ne bi smela napačno jemati.
Mine samo od sebe? Sedaj je že 8 dni.
Hvala.
Pozdravljena!
Sočasno jemanje obeh omenjenih zdravil vam odsvetujem. Zdravilo Coaxil zahteva še posebno previdnost pri jemanju drugih zdravil, ki zavirajo centralni živčni sistem (CŽS). Zdravilo Helex pa sodi med zaviralce CŽS. Zato ste tudi utrpeli neželen učinek, ki ste ga opisali.
Mravljinčenje v nogah sicer ni izrecno opisano, ni pa izključeno, da se je pri vas pokazala takšna reakcija. Sčasoma bo to minilo, ne morem pa predvideti števila dni.
Želim vam vse dobro!
Pozdravljeni,
imam eno vprašanje. V sredo imam v bolnici odščip tkiva in sem kar že par dni nervozna, vem da še bom bolj. Zanima me, če je varno pred pregledom vzet apaurin, da bom mirnejša in posledično bolj sproščena, ali pa tudi kakšno drugo pomirjevalno zdravilo (npr. Naprosen,…)? Ne more to vplivat na pregled oz. na same izvide?
Hvala vnaprej za Vaš odgovor,
LP
Pozdravljena!
Vaš strah pred odvzemom tkiva je zagotovo prevelik. Gre za majhen poseg, ki se v trenutku konča, tako da se še zavedli ne boste, ko bo že vse mimo.
Glede zdravil pa naslednje. Zdravilo Naprosyn ni pomirjevalo, pač pa zdravilo, ki se ga jemlje ob revmatičnih težavah, akutnih vnetjih in bolečinah, za blaženje bolečin po operacijah,….. Ker pa to zdravilo zavira združevanje (agregacijo) trombocitov, ki so tudi odgovorni za strjevanje krvi, se čas krvavitve lahko podaljša. Zato se ga ne sme jemati pri svežih ranah. Pred večjimi posegi pa se ga sme vzeti najmanj 48 ur prej. Torej to zdravilo v vašem primeru ne pride v poštev.
Zdravilo Apaurin pa res pomirja, vendar ima tudi to zdravilo neželene učinke. Včasih, sicer zelo redko lahko posebno pri starejših sproži nasprotni učinek:agitacijo, zmedenost, mišično spastičnost,……. Ne želim vas strašiti, vendar menim, da se ne boste dobro počutili, če boste pri zdravniku zaspani in utrujeni. Poleg tega pa to zdravilo kar precej vpliva na sposobnost vožnje, kar lahko ogrozi vas ali pa druge udeležence v prometu. Zdravilo je sicer označeno s praznim trikotnikom, kar pomeni relativno prepoved vožnje (ne absolutno), vendar se vplivi na različne ljudi močno razlikujejo.
Pomirite se. Nič hudega se ne bo zgodilo. Tudi bolečin po odvzemu ne boste čutili. V trenutku boste rešeni bojazni in takrat boste verjeli, da sem imela prav.
Lepo vas pozdravljam!
Imam eno vprašanje, če bi oseba vzela en apaurin 10mg in je mlajša od 18 let bi lahko imelo kakšne hujše posledice?
Pozdravljeni!
Kljub temu, da šteje po mednarodnih merilih za otroka oseba do 12. let, menim, da je potrebno biti zelo pozoren glede jemanja zdravil tudi pri mladostnikih. Zdravilo Apaurin je v prometu v treh različnih odmerkih: 2 mg, 5 mg, in 10 mg v obliki obloženih tablet.
Uporablja se za pomirjanje pri čustvenih napetostih, pri različnih živčnih motnjah in tudi pri odpravljanju krčev različnega izvora. Zdravilo zelo močno vpliva na psihofizične sposobnosti, še posebej v 10 mg odmerku. Izdajati se sme samo na zdravniški recept in ga ne sme jemati oseba, kateri zdravilo ni bilo predpisano.
Na vprašanje, kakšne posledice bi imela oseba mlajša od 18 let, če bi vzela to zdravilo, lahko odgovorim, da bi pri tako velikem odmerku in tako mladi osebi zagotovo prišlo do posledic, ki bi se pokazale najmanj kot velika utrujenost, omotičnost, huda zaspanost, zmedenost in motnje v koncentraciji in vedenju. Lahko pride tudi do motenj dihanja. Vpliv na psihofizične sposobnosti je tako velik, da se ljudem, ki zdravilo jemljejo prepoveduje voziti avto. Še posebej nevarno je sočasno uživanje alkohola.
Mladostnika bi po nevarnosti prevelikega odziva na zdravilo lahko primerjali s starejšimi ljudmi, za katere se priporoča odmerek največ 2 mg 1x do 2x na dan. Zato lahko računate na posledice, ki sem jih opisala.
Vsekakor pa ne zlorabljate tega zdravila, če vam ga ni predpisal zdravnik, ker vam bo v veliko škodo.
Lep pozdrav!
Nada Irgolič, mag. farm., spec.
Lep pozdrav kdaj moraš nehati jemati apaurin da ne postaneš odvisen hvala
Pozdravljeni!
Zdravilo Apaurin se predpisuje za krajši čas, to je za 2-4 tedne. Daljše jemanje tega zdravila lahko povzroči odvisnost in odtegnitvene sindrome. Vsekakor pa če ni zdravnik ugotovil izrecne potrebe po jemanju tega zdravila, je potrebno prenehati na način, ki je opisan v navodilu za uporabo zdravila.
Če ste ga jemali predolgo, je potrebno počasi zmanjševati odmerek.
Lep pozdrav!
Kljub temu da je ta tema stara,bom ma kratko napisal izkusnje,morda bodo komu kdaj prisle prav.
Nasveti temeljijo na osebnih izkusnjah ter izkusnjah bivsih znancev, kar pomeni,da ne jemljite vsega dobesedno,saj se ucinki tako Apaurina kot Helexa oz. Xanaxa razlikujejo od osebe do osebe.
Ceprav naj bi Apaurin in Helex(oz.Xanax) bila podobna skoraj enaka, z vidika uzivalca ni tako. Apaurin deluje drugace in veliko dlje. Helex uzivalec zacuti veliko prej,bolj intenzivno,vsaj lar se tice odpravljanja tesnobe,strahu,itd. Nastel bom glavne razlike med Apaurinom ter Helexom :
Apaurin zacne delovati kasneje in deluje veliko dlje casa.Tudi urinski testi lahko kazejo sledi tudi 2 keseca po zadnji dozi,medtem ko Helex zacne ucinkovati skoraj takoj (10min) in ucinek popusti najkasneje po nekaj urah. Urinski testi prikazejo prisotnost sledi Helexa do 2 tednov.
Apaurin na mozgane deluje nekako tako,da se pocutis na splosno manj pomirjenega (tisina v glavi, tudi telesna sproscenost), si nekako omoticen. Helex pa ne povzroci telesne sproscenosti (misice), deluje pa veliko bolj ‘cisto’ glede potrtosti,strahu,itd. (obcutek ko ti pade skala stran s srca).
Zaradi hitrejsega in psihicno bolj intenzivnega delovanja Helexa (ce si zelo potrt,imas ogromno skalo na srcu,ti jo popolnoma pdpravi,Apaurin jo ne) se ga veliko pogosteje zlorablja. In ima veliko hujse posledice, kot so izguba spomina,itd. Odvisnikom od Helexa ponavadi predpisejo Apaurin,ki deluje psihicno manj intenzivno,se sprosca veliko pocasneje,itd.Potem ko se oseba na Apaurinu ‘stabilizira’,spustijo dozo pocasi na nic.
Vsekakor sta si Apaurin ter Helex kljub temu da oba spadata med benzodiazepame zelo razlicna.
Apaurin je starejse zdravilo,dolgodelujoce, Helex pa novejse,kratkodelujoce.
Moje mnenje je,da je Helex veliko bolj nevaren kot pa Apaurin, ceprav sta seveda ob zlorabi oba nevarna.
Aja,pa se glede primerjave kolicin: ceprav se ju ne da neposredno primerjati zaradi zgoraj opisanih razlik, naj bi veljalo nekako po principu :1mg Helex = 20 mg Apaurin. To primerjavo upostevajo tudi v ambulantnem zdravljenju,ko odvisnikom od BZO predpisejo Apaurin.
Vse napisano je le moje mnenje na podlagi izkusenj iz preteklosti.
Koliko tablet po 2mg bi moral pojesti en 16 letnik, da bi nastopila smrt oz. hude posledice.
Hvala!
Naj še tako obračam tole vprašanje, ne najdem motiva, oziroma si ne upam predstavljati, kaj je tako mlado osebo pripeljalo do ideje, da vpraša nekaj tako usodnega.
Res je, da življenje ni vedno praznik, in verjamem, da so tudi pri mladih lahko stiske, za katere se zdi, da so nepremagljive in da jih nikoli ne bo konec. A življenje je kljub temu nekaj lepega, podarjenega in spreminjajočega. Če je zvečer še tako hudo, prinese jutro nekaj olajšanja in če ne drugega, prinese nov pogled na probleme, ki so vedno rešljivi na tak ali drugačen način.
Upam, da si tudi ti danes drugih misli, in da ne misliš več na usodne tablete. Danes je lep dan in svet ima popolnoma drugačno podobo. Zato resnično upam, da boš spoznal, da je na svetu vse rešljivo.
Zagotovo je!
Lepo te pozdravljam in ti želim vse dobro!
Dober dan.
..slabo ste me razumeli…drugace pa ste zelo lepo napisali..vsaka Vam čast..ne mislim jaz uporabljat Apaurin ne pa, da bi se ubil z njim…zanima me glede šole. Delam predstavitev o hipnotikih ter pomirjevalih in nikjer nemorem najti LD50 Apaurina in sem, zato vprasal tu. 🙂 hvala.lp
Pozdravljeni!
Veseli me, da sem slabo razumela. To je veliko bolje, kot če bi bila tokrat na pravi poti.
Glede LD 50 pri zdravilu Apaurin so objavljene letalne doze le pri poskusnih živalih. Nekatere študije, kot je na primer dokazovanje učinkovanja delovanja določenih zdravil pri nosečnicah, ali pri otrocih, kot tudi dokazovanje LD pri ljudeh, zaradi etičnih razlogov niso primerne, če vam to kaj pomaga.
Lep pozdrav!
Najprej bi vas lepo pozdravil.Imam pa vprasanje za vas,ko berem o skodljivosti apaurina.Sam ga jemljem ze vec kot 30 let…..recepte so mi pisali osebni zdravniki,zadjih pet let se phiiatricno zdravim od odvisnosti,kar seveda nima nobenega ucinka vec…..jemljem antidepresiv asentro….toda apaurina se ne morem znebiti.Sem torej cisto zasvojen,z unicenimi jetri,ne po svoji krivdi?lp.
Pozdravljeni!
Zdravilo Apaurin sodi med anksiolitike. To so zdravila, ki se predpisujejo pri anksioznih motnjah, paničnih motnjah, stresu, motnjah spanja in pri akutnih stanjih v psihiatriji. Delujejo pomirjevalno na centralni živčni sistem in učinkujejo v nekaj urah. Ker pa ta zdravila povzročajo odvisnost, se zato se uporabljajo le krajši čas.
Glede na vaše zdravstveno stanje vam ne morem svetovati na daljavo in tudi nisem poklicana za ta namen. Svetujem vam pa, da se pogovorite s svojim lečečim zdravnikom, kako opustiti zdravilo Apaurin. Zdravnik mora namreč spremljati odvajanje od odvisnosti in stanju primerno zmanjševati odmerek.
Ne obupajte. Uspelo vam bo, če boste k temu pristopili z voljo in mislijo, da vam bo potem lažje.
Želim vam vse dobro!
Spoštovani,
apaurin sem dobila pri bolečinah v hrbtenici ampak se mi zdi, da name ne deluje. Tu se pise o možni odvisnosti. Vzela sem tudi 10mg naenkrat pa nic posebnega efekta… je to mogoce? Bolj sem bila “odsotna
in pomirjena” ko sem jemala Lariame proti malariji…
Se mi pa zdi, da manj “zivcno” funkcioniram. Vse lepo opravim brez kakih panik. Edino to sem opazila. Spanje je Ok…
Pozdravljeni!
Če bi prečitali navodilo za uporabo zdravila, ki je priloženo k zdravilu, bi razumeli zakaj zdravilo pri bolečinah v hrbtenici ne deluje. V navodilu piše natanko, da je indicirano za:
“Vsa bolezenska stanja, za katera so značilni čustvena napetost, anksioznost, ekscitacija, nemir,
nespečnost in mišični spazmi, posebno nevrotske motnje, psihosomatske motnje, abstinenčni sindrom, anksiozna stanja, ki spremljajo organska obolenja (angina pektoris).
Centralni in periferni mišični spazmi (obolenja osrednjega živčevja s spastičnimi znaki, hipertonus,
hiperrefleksija, spazmi; mišični spazmi vertebralnega izvora in zunajsklepni revmatizem).”
Zdravilo vas je pomirilo, kar je sicer dobro, je pa tudi vse, kar lahko pričakujete.
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.