APARAT ZA ZOBE
POZDRAVLJENI!
STARA SEM 21 LET, ŠTUDENTKA. NIKOLI NISEM IMELA NIKAKRŠNIH TEŽAV Z ZOBMI, PRED KRATKIM PA MI JE ZDRAVNIK V ŠTUD. ZDR. DOMU REKEL, DA IMAM NAPAČEN UGRIZ (MENE TO NE MOTI) TER ME NAPOTIL K ORTODONTU. ORTODONT MI JE SVETOVAL PULJENJE VSEH MODROSTNIH ZOB TER APARAT ZA ZOBE: STALNEGA ALI TISTEGA, KI SE GA LAHKO SNAME. VSE TO BI ZAME PREDSTAVLJALO VELIKE STROŠKE, KI BI SI JIH TEŽKO PRIVOŠČILA, VENDAR MI NI VSEENO, SAJ SO MI REKLI, DA LAHKO PRIDE DO ZAPLETOV, ČE TEGA NE BOM STORILA.
ZANIMA ME, ALI BI MI V PRIMERU, ČE MODROSTNEGA ZOBA NE BI PULILA, RES POTISNILO ŠTIRICO ŠE BOLJ “NOTER” TER ALI BI BILO DOVOLJ, DA BI SI LE IZPULILA MODROSTNE, NE PA TUDI KUPILA APARATA(ALI BI ŠTIRICA OSTALA TAM, KJER JE SEDAJ? ) .MNOGI NAMREČ MENIJO, DA SE PRI MOJIH LETIH UGRIZA NE POPRAVLJA VEČ(GOVORICE), NEKTAREI PA CELO MENIJO, DA SI PRIVATNE AMBULANTE DELAJO LE REKLAMO.
KAJ NAJ STORIM?
HVALA ZA ODGOVOR
Spoštovana Tjaša!
Informacije, katere ste navedla v vašem pismu ne povejo veliko, tako, da natančne diagnoze in terapije tudi ne morem povedati. Res je, da položaj modrostnih zob v veliko primerih lahko spremeni položaj ostalih zob, ampak tudi situacija v vaših ustih lahko ostane nespremenjena več let. Zaradi veliko različnih primerov vam ne morem natančno svetovati. V vsakem primeru na terapijo se lahko naročite tudi pozneje.
Lep pozdrav!
Korošec Hrvoje dr.stom.
Spoštovana Tjaša!
Informacije, katere ste navedla v vašem pismu ne povejo veliko, tako, da natančne diagnoze in terapije tudi ne morem povedati. Res je, da položaj modrostnih zob v veliko primerih lahko spremeni položaj ostalih zob, ampak tudi situacija v vaših ustih lahko ostane nespremenjena več let. Zaradi veliko različnih primerov vam ne morem natančno svetovati. V vsakem primeru na terapijo se lahko naročite tudi pozneje.
Lep pozdrav!
Korošec Hrvoje dr.stom.