Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo aparat za merjenje sladkorja

aparat za merjenje sladkorja

Živjo!
Oče ima sladkorno tipa 2. Dobil je tablete, ki jih mora vzeti 2x dnevno. Zanima me, ali je kot sladkorni bolnik upravičen do brezplačnega aparata za merjenje sladkorja v krvi. Na prigovarjanje zdravniku mu je le ta izdal recept za merjenje sladkorja v urinu(lističi), ki pa največkrat ne pokaže prave vrednosti.
Kakšne izkušnje kot diabetiki imate s tem?

Očetu ne pripada aparat, ker je sladkorni bolnik tipa II. Takšen je pač zakon.
Priporočam, da si ga tvoj oče kupi v eni od prodajaln zdravstvenih pripomočkov: Sanolabor ali pa v kakšni lekarni. Včasih so tudi akcije in se da dobiti kar ugodno (cca 12.000 SIT). Je pa res, da so lističi, ki jih moraš dokupovati, kar dragi.

Malo pobrskaj, se najde kaj ugodnega.

Je pa v redu, če ima oče doma svoj lastni aparat in si lahko izmeri sladkor kadarkoli.

tudi moj mož ima sladkorno tipa 2 in si mora sam kupit aparat in lističe,kot vsi drugi in je kar drago.Je pa žalostno da se dobi metadon zastonj za odvisnike.

Tu poa stojim ob strani vsem ki imajo sladkorno bolezen tip 2.Zakaj?Ker ta naša Zdravstvena zakonodaja špara preveč na te bolezni ki je kar težko obvladljiva ker to je kar dost zakomplicirana bolezn in bi jim mogel dudi avtomatsko pripadati ta aparat ali pa biti dosti nižje cene lističev za dan današnje plače.
Lp Klemen

To o metadonu je pa v primerjavi s cukernjaki hudičevo res!

Moj oče je pa dobil aparat in dobiva lističe in igle na recept, isto soseda. A je imel vrednost sladkorja 18. Tako mislim, da obstaja meja, od katere dalje se dobi aparat na recept. Pozanimajte se.
Lp

Merilnik ti pripada, če že uporabljaš inzulin oz. se zdravnik odloča o tem, da preideš na zdravljenje z inzulinum. Kolikor vem je tako oz. to je povedano s prepostimi besedami!

Ptica, točno tako.

Moj brat je imel 22, pa ni dobil nikakršnega recepta za aparat, ravno tako ne jaz, ki sem imela 17. Aparat dobiš le če si diabetik II na insulinu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close