aparat in implantanti
Pozdravljeni!
Stara sem 28 let. Zadnja leta se srečujem s težavo razmikanja zob – predvsem zgoraj, pa tudi spodaj. Ker je razmik v primerjavi očiten in napreduje zelo hitro, me to že zelo skrbi. Zato sva z osebno zobozdravnico govorili o nošenju zobnega aparata za nek krajši čas – zgoraj -, zatem pa vstavitev implantata. Glavna težava je namreč v tem, da mi na desni strani zgoraj manjkata dva zoba (enega so mi “pomotoma” pred več leti izdrli, ker so mislili, da je še mlečen, drugi je moral iti ven zaradi zdravstvenih težav, in sicer zoba 5 in 6. Obdelavo in plombe oz. zdravljenje imam na obeh sosednjih zobeh, zlasti na enem se prostor manjkajočih zob zelo pozna, saj se mi ravno zaradi tega zob zelo uničuje, cel, pa tudi pri dlesni, poleg tega pa je še zelo močno rotiran in bi ga zobni aparat s tem popravil. Ko bi se to uredilo, bi na mesto manjkajočih zob vstavila implantante ali pa mostiček.
Iščem ortodonta (v Lj ali kje na Koroškem – kje se lahko najde seznam?), pri katerem bi opravila pregled in se dogovorila za postopek. Je to morda možno tudi pri vas in ali je možno plačilo na obroke morda? Je slučajno, glede na stanje, kakorkoli možno delno plačilo s strani ZZZS ali pa sem v vsakem primeru za vse samoplačnik – tudi, če izdrtje enega zoba ni bila moja krivda? Rada bi si zobe čimprej uredila, ali vsaj vedela, kako je situacija rešljiva, saj so mi zobje vendarle zelo pomembni.
Najlepša hvala ter lep dan še naprej!
Spoštovana!
Žal iz napisanega nisem povsem razbral vašega stanja. Lahko pa vam odgovorim, da ste pri svojih letih za ortodontsko zdravljenje samoplačnica, saj ZZZS teh storitev ne krije. Vsekakor se lahko oglasite na pregledu tudi v naši ordinaciji, kjer imamo tudi možnost plačevanja naših storitev na obroke. Lep pozdrav!