Najdi forum

Aparat

Spoštovani,
prosila bi za vaše mnenje o naslednji težavi:

– Stara sem 27 let in sem kot otrok dolgo sesala palec, zaradi česar mi zgornji zobje štrlijo naprej. Da pa je stvar še bolj moteča, še višje od ostalih zob rasteta obe zgornji trojki (kot otroku sta mi zg. trojki zrasli nad mlečnima trojkama, še preden sta odpadli).
-Moja zobozdravnica mi je povedala, da imam tudi sicer zobe zelo skupaj (zato mi je svetlovala redno uporabo nitke pri čiščenju), zato bi bilo za poravnanje zgornjih zob obvezno puljenje, da bi se naredil prostor, a po njenem mnenju se mi pri teh letih to ne splača.
– Ker me izgled zob moti in se nikoli ne nasmejim prav na široko, prosim, da mi svetujete, ali se mi splača obiskati ortodonta in nositi aparat. Če da, potem me zanima, ali potrebujem napotnico ali kako pridem do njega.

Hvala za vaš odgovor in prijazen pozdrav!

Vesna

Spoštovana Vesna!
Slabe navade v otroštvu pripeljejo tudi do razvoja različnih anomalij v fronti zgornje in spodnje čeljusti. Vaša leta niso nobena ovira za izdelavo fiksnega aparata in korekcije vaše anomalije. Popraviti napako iz otroštva ni samo estetske narave, temveč tudi funkcionalne. Vaša anomalija lahko z leti povzroči tudi paradontalne probleme na zgornjih zobeh zaradi položaja zob. Seveda navajate, da imate stisnjene zobe. Verjetno bo ortodont priporočil izpuliti zgornje premolarje, eden iz vsake strani. Napotnice za ortodonta ne rabite in je terapija v celoti samoplačniška zaradi vaših let. V vsakem primeru priporočam ortodontsko terapijo. Ime ortodonta, s katerim sodelujem v Ljubljani in ga zelo cenim je dr. Mišič Miodrag – tel.št. 01 505 82 86. Za ceno in pregled se lahko zmenite pri doktorju.
Lep pozdrav!
Korošec Hrvoje, dr.stom.

New Report

Close