AO+ Ali sem upravičen do odškodnine?
Pozdravljeni!
V omenjenem primeru ste kot voznik, povzročitelj prometne nesreče, upravičeni do denarne odškodnine, iz naslova zavarovanja voznika zaradi telesnih poškodb, po splošnih pogojih AO-plus. V zakonu so sicer omenjene omejitve glede epileptičnih bolnikov, vendar vam svetujem, da se oglasite v naši, vam najbližji poslovalnici , kjer vam bo naš strokovnjak razložil tako diagnoze poškodb, ki so navedene na poškodbenem listu ter sam postopek uveljavljanja odškodnine.
Za več info nas lahko pokličete na brezplačno številko 080 13 14 oz. gsm 030 300 600!
Lep pozdrav,
Pozdravljeni,
Na kolesarski stezi sem zaradi nepričakovanega peska padla s kolesom. Poškodovala sem si gleženj in komolec. Zdravljenje je trajalo 6 tednov, še vedno pa čutim bolečine v komolcu in imam sekundarni strah pred vožnjo s kolesom. Imam 2 priči, zdravniške izvide, fotografije.
Dodatno nisem zavarovana, zanima pa me, ali je v mojem primeru mogoče uveljavljati odškodnino zaradi nezgode na javni površini, za katero bi morala poskrbeti občina?
Za odgovor se Vam vnaprej zahvaljujem,
LP, NT
Pozdravljeni,
za bolj natančen odgovor, bi potrebovali več podatkov. Predvsem je pomembno v katerem letnem času se je to zgodilo. Če je prišlo do same nesreče po zimskem času, ko se kolesarske steze že morajo sčistiti peska, ki je ostal od zime, potem bi obstajala možnost, da se sama odškodnina uveljavlja na podlagi civilne odgovornosti občine. Priporočal vam bi, da se z vso dokumentacijo oglasite v vam najbližji naši poslovalnici, da primer pregledamo in vam lahko podano bolj natančno mnenje.
Lp!
Imela sem prometno nesrečo kjer sem si poškodovala nogo. Imam bolečine, nogo mi mravljinči, ne morem počepnit, ko nogo iztegnem me boli, ob slabem vremenu me trga po mišicah te noge. Najbrž gre za nateg mišice in veziva ( v kolenskem pregibu). Poleg tega imam težave s križem, kjer so prisotne bolečine. Res je, da sem imela že prej težave s križem, od prometne nesreče pa so bolečine še hujše. Hodila sem na fizioterapije. Čez čas verjamem, da bodo bolečine izzvenele ampak ne povsem. Vsaj v križu ne. Poleg vsega pa me je še strah vozit avto,ker se mi zdi, da bom zopet šla s ceste. Dolgo časa sem imela nonstop pred sabo sliko kako sem šla s ceste v graben na streho, nisem bila skoncentrirana na stvari okoli sebe, karkoli sem počela, sem mislila samo na ta dogodek.
Zanima me kaj spada pod upravičeno odškodnino,je zraven tudi strah, ki je še vedno prisoten?
Pozdravljeni!
Predvsem je odvisno ali ste nesrečo povzročili sami ali je bil povzročitelj neka tretja oseba. V primeru, da ste nesrečo povzročili sami, je pomembno, da ste imeli sklenjeno zavarovanje ao+, katero zajema izplačilo odškodnine za nematerialno škode, ki ste jo doživeli. V tem primeru pa je izključeno izplačilo odškodnine za primarni in sekundarni strah. V primeru, da je za samo nesrečo bila kriva neka tretja oseba, pa se seveda zahteva tudi izplačilo za ves povzročen strah. V odškodnino se štejejo še prestane in bodoče fizične bolečine ter neugodnosti med zdravljenjem, psihične boleče zaradi trajnega zmanjšanja splošnih življenjskih aktivnosti in skaženosti. Priporočal vam bi, da se z vso dokumentacijo oglasite v vam najbližji naši poslovalnici, da primer pregledamo in vam lahko podano bolj natančno mnenje.
Lp!
Pred kratkim sem imel prometno nesreci. Z avtomobilom sem zletel iz ceste zaradi velike kolicine peska, ki je bil na voziscu. Na kraju nesrece je bila policija, ki je naredila zapisnik prav tako sem obiskal tudi zdravnsko pomoc in sem ostal v bolnisnici 3 dni. Utrpel sem udarce v glavo predel vratu in zgornjega dela hrbtenice. Imam naslednja vprasanja:
-Ali sem glede na poskodbe sploh upravicen do odskodnine?
-Kaj lahko storim glede peska, ki ni bil ociscen iz cestisca?
Zahvaljujem se za odgovor ter vas lepo pozdravljam.
Rok
Pozdravljeni,
vsekakor vam pripada odškodnina iz naslova ao plus zavarovanja vozila, če ste imeli seveda sklenjeno tovrstno zavarovanje vozila. Tudi, če niste imeli sklenjenega ao+ zavarovanja avtomobila, lahko morda pridobite odškodnino na osnovi odgovornosti izvajalca za vzdrževanje javne ceste, če seveda uspete dokazati, da ni šlo za izreden dogodek posutja peska po cestišču, temveč je bil pesek na cestišču dalj časa, pri čemer bi morala vzdrževalna služba pesek do vašega trenutka nezgode očistiti s cestišča.
Najlažje je pridobiti odškodnino zagotovo iz naslova ao plus zavarovanja vozila.
Druga opcija pa običajno poteka preko sodišča v dolgotrajnem sodnem postopku, kjer morate tudi založiti določene sodne stroške. Tukaj tudi ni 100 odsotne garancije za uspeh v pravdi, saj tovrstne zadeve radi sodniki dosodijo v prid javnim službam za vzdrževanje cest. Je pa res, da obstaja več sodnih odločb v prid oškodovancem, ki so uspeli dokazati neprofesionalno skrbnost vzdrževalcev cestišč. Na te sodbe se je priporočljivo tudi sklicevati.
Lahko vam pravno pomagamo, če želite.
Lepo pozdravljeni,
Visoka odškodnina Planinšec – 080 26 26
Pozdravljeni,
Če je policija ugotovila, da niste vi povzročili prometne nesreče, pridobite odškodnino od povzročiteljeve zavarovalnice ali Slovenskega zavarovalnega združenja, če povzročitelj ni znan. V kolikor pa se je policija odločila, da ste vi krivi za prometno nesrečo, lahko pridobite odškodnino iz vaše police, ker imate sklenjeno AO+ zavarovanje. Punca pridobi odškodnino od zavarovalnice, kjer ima povzročitelj zavarovano vozilo, torej bodisi vaše zavarovalnice, če ste jo vi zakrivili (ne glede na to ali imate AO plus zavarovanje vozila), bodisi povzročiteljeve, če je poznan, bodisi Slovenskega zavarovalnega združenja, če povzročitelj ni poznan.
Lepo pozdravljeni
Pozdravljeni,
Če je policija ugotovila, da niste vi povzročili prometne nesreče, pridobite odškodnino od povzročiteljeve zavarovalnice ali Slovenskega zavarovalnega združenja, če povzročitelj ni znan. V kolikor pa se je policija odločila, da ste vi krivi za prometno nesrečo, lahko pridobite odškodnino iz vaše police, ker imate sklenjeno AO+ zavarovanje. Punca pridobi odškodnino od zavarovalnice, kjer ima povzročitelj zavarovano vozilo, torej bodisi vaše zavarovalnice, če ste jo vi zakrivili (ne glede na to ali imate AO plus zavarovanje vozila), bodisi povzročiteljeve, če je poznan, bodisi Slovenskega zavarovalnega združenja, če povzročitelj ni poznan.
Lepo pozdravljeni