anus – srbenje
Obračam se na vas, čeprav je to dokaj težko tako po besedah sodik oz diagnosticirat. Ampak mnenja, izkušnje pa pripomorejo, da človek ve kako in kaj naprej.
Torej – že lep čas me srbi v predelu danke (luknjica). Ne umivam se z milom (občasno s tistim za intimno nego), redno se umivam tudi po veliki potrebi (ali z vodo, ali vlažilni robčki – otroški), prebavo imam neredno že odkar pomnim.
Nekje sem prebrala da pomaga canesten mazilo – sem se mazala, pa nekega občutka izboljšanja ni bilo. Tudi brez mazanja je kak dan dva vse v redu, potem spet srbi, kolikor lahko sama vidim nekih sprememb ni videt. Je imel kdo podobno težavo? Kaj storiti? Res je moteča zadeva, še bolj pa neprijeten občutek, kaj dogaja tam zadaj. Malce me že panika lovi, ne pa še tako, da bi šla k zdravniku.
Stara sem 45, brez vseh zdravil, tudi drugače mi nič ne manjka, razen vsakodnevni stres, služba (stoječa), družina,… torej čisto povprečna slovenka, s to edino zdravstveno težavo.
Upam, da se kdo javi in kaj svetuje – hvala.
Pozdravljeni,
zelo verjetno imate glivice. Hemoroidi imajo drugačne simptome. Vaši so pa skoraj očiten znak kandidiaze. Ali ste dolgo ali še vedno jemljete kontracepcijske tablete?
In če želite to pozdraviti, se vsekakor ne poslužujte antimikotikov a la Canesten, saj zadevo le začasno ublažijo ali pa še to ne.
Obstaja en kup uspešnejših naravnih metod.
Lep pozdrav,
Borut Bric
Lepo pozdravljeni!
Sem 21-leten fant in imam eno vprašanje. Pred tednom dni me je začelo močno boleti grlo. Cel teden sem ostal v notranjih prostorih in se s pomočjo medu, čajev, sadja in Septolet in Tantum Verde pastil skušal pozdraviti. Zaradi močnih bolečin sem imel tudi težave s požiranjem, tako da sem se izogibal suhi in trdi hrani ter užival čim mehkejšo hrano (juhe, enolončnice, mleko, čokolino, …). Sredi tedna sem opazil, da se mi čez dan naredi bledo-rjava sled na spodnjem perilu, poleg tega me je zadnjica začela malo srbeti. Opazil sem, da je bil predel, ki gre od anusa proti hrbtu, navlažen s prozorno sluzjo, ta pa je tudi puščala sled na spodnjem perilu. Zdi se mi, kot da bi bila rana, saj če jo obrišem malo zapeče. Poleg tega sem opazil tudi rdečico okoli anusa, ki pa je sedaj že malo izginila. Je pa koža okoli anusa malo vneta, če grobo obrišem s toaletnim papirjem se pozna kakšna drobna pikica krvi. Ves paničen sem obrnil cel internet okoli in me zanima, če je možno da imam hemoroide. Gibanju sem se v zadnjem tednu res odpovedal, prav tako urejeni prehrani, zato ne vem ali gre res za hemoroide ali ne. Krvi na blatu nisem zasledil.
Po enem tednu že jem normalno hrano, anus me ne peče več, se pa opazi majhen bledo rdeč okoli zadnjične odprtine, in na predelu od anusa proti hrbtu še malo razdražena. ampak sluzi ni več. Kaj menite da bi lahko to bilo?
Lep pozdrav