anularni granulom
resnično se iskreno opravičujem da vas tako gnjavim in tratim vaš dragoceni čas.
Tekom dneva proti večeru, se je bunčica zopet napolnila z vodo (nisem več stiskala) je majhna, samo ena in rdeča. Okoli je koža popolnoma normalna. Zato bi res vljudno prosila da mi odgovorite na vsa prejšnja vprašanja v zvezi s tem granulomom. Upam da bo zginilo samo od sebe. Če ne, lahko mažem z Diprosone brez da grem k dermatologu?
Hvala
POzdrav!
Ne vem katera vprašanja so bila, ker je pod to temo samo tale vaš prispevek.
V kolikor gre z za potrjen granuloma anulare, potem je mazanje z omenjeno kremo lahko dalj časa, običajno nekaj tednov, nato 2 tedna pavze in ponovno…..
Lp
Spoštovani!
Aha, nisem vedela da se ne vidijo prejšnji maili. Meseca novembra mi je dermatologinja dejala da imam na palcu leve roke granulom anulare (brez analize), ne spominjam se ali je rekla mogoče ali sigurno. Skratka mazala sem 3 tedne s kremo Diprosone in je to popolnoma izginilo. Pred tem sem mazala še z eno drugo kremo proti glivicam, ki mi jo je predpisala splošna zdravnica in ni pomagalo, zato sem šla do deramtologa. Sedaj (v petek)pa se mi je na pribl. istem mestu pojavila majhna bunkica v kožni barvi, bolj nezavedno kot zavedno sem jo stisnila nakar je iz nje pritekla prozorna tekočina. Ustrašila sem se, če se je ponovno začel ta granulom, vendar je na tem mestu do danes nastala samo drobna krastica (1mm) ni pa rdečine, tako da sem malo pomirjena da bo to verjetno popolnoma izginilo. Sem pa na netu zasledila da granulom anulare spremlja tudi maligna obolenja, zato sem se ustrašila.Skratka do sedaj je bunkica takšna, da zgleda z dneva v dan boljše, nič ni rdečine, ne otekline, le majhna krastica, upam, da ga nisem s stiskom močno polomila.Ali lahko to nastane tudi zaradi stresa, ali mogoče majhne opekline s paro, ker sem se takrat preden je nastal novembra ta rdeč madež, ki je imel privzignjen rob rahlo opekla s paro iz likalnika?
Najlepša hvala in želim vam lep dan