ANTISMOKING CENTER
Na spletu sem zasledila da v Sloveniji obstajajo centri antismoking,kjer opravljajo nekakšno mikromasažo za odvajanje od kajenja, pa me zanima če je kdo že bil na tej terapiji in če res deluje, pa koliko stane? Sem 12 let kadilka in bi rada prenehala vendar zgleda da mi brez pomoči ne bo nikoli uspelo, saj sem že par krat poskusila pa brez uspeha.
Hvala za odgovore.
V tem centru je bil 14 dni nazaj moj mož in še vedno kadi. Cena je 170 eurov. Je rekel, da mu je dal na ušesa in nos neke elektrode, da je bilo neprijetno. Ko je prišel domov sicer ni kadil, je pa zopet začel naslednji dan.Ampak on bi rad nehal brez napora, kar pa žal po mojem mnenju ne gre. Če pa si se po takšni terapiji tudi sama pripravljena potruditi, pa bi verjetno res lahko pomagalo. Po mojem drži to, da “je vse v glavi”.
Hvala Mojca za tvoje izkušnje, vendar bi te še malo povprašala.
Kako ocenjuješ, kaj ti je terapija v centru dejansko pripomogla, da si nehala kaditi.
Sama razmišljam takole: vse je v meni in ne v raznih terapijah, čeprav se jih HOČEM oprijeti da mi bi bilo lažje,vendar dvomim da lahko izkoreninijo problem ki je v meni, to moram rešiti sama ali je tako?
Z problemom se aktivno soočam že kakšen mesec, prebiram forum in razne druge članke povezane s kajenjem in moram reči kakor je bilo že napisano si počasi “perem možgane” v pozitivnem smislu in to mi daja voljo in motivacijo, cigareta se mi čedalje bolj “gnusi” in mislim da ni daleč dan ko bom rekla konec z to nesnago.
Ne vem kaj me čaka potem, mislim pa da toliko slabega ki mi povzroča sedaj cigareta potem tudi ne more biti, čeprav nekateri na forumu opisujejo svoja doživetja kar grozljivo.
Cigareta mi je bila v užitek ob samem začetku s kajenjem, danes pa mi postaja vse večje breme:
– kje je moj voh
– kje je moj okus
– kje je moje čutenje narave, ki sem jo po vonju spoznala kaj se z njo dogaja.
– kje je občutek čistoče in svežine
– in kje je moje zdravje, sicer sem zdrava le za moja leta premalo, ne vem kako bi rekla, nimam tistega elana in moči, ki bi ga morala imeti.
– i.t.d.
Upam da si vse to še lahko povrnem in na temu bom delala še naprej.
Lep pozdrav in vesela bom vseh informacij.
Da nehaš pripomore tvoja odločitev, potem pa samo izereš pomoč, kateri najbolj zaupaš in si rečeš, da je to to:-) Vseh teh stvari ti ni treba reševati sama, samo poglej koliko nas je tukaj z istim problemom.Meni izredno pomaga forum. Po dobrih 4 mesecih nekajenja se zopet pojavlja želja, potem pa tu preberem, da bo minilo in stisnem zobe in si vsako jutro, ko se zbudim brez slabe vesti čestitam 🙂
Je pa kar dober občutek,da mi kakšen dan cigaretni dim zelo zelo smrdi in upam, da bo takih dni čim več.