Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika Antirefleks?

Antirefleks?

Prvič se mi je zgodilo, da so se na steklih očal pojavile črte in črtice. Skoraj izključno na spodnjem robu obeh stekel. Ne vreznine, ampak imam občutek, da gre dol nek premaz (antirefleks?). Ker očala že vrsto let uporabljam, pa se mi to še ni zgodilo, me zanima, če morda veste, kaj bi to bilo in pa vzrok. Ali jih nosim ali pa so v škatlici, po steklih nisem drgnila z ostrimi predmeti, čistila sem jih s čistili za očala ali pa le z vodo in mehko krpico. Vem, da je težko, ker očal niste videli, ampak vseeno.

Lep dan.

Neda

Ker jih pravilno čistite in uporabljate, smatram, da gre za tovarniško napako. Torej trdi sloj in antirefleks imata različen razteznostni koificient in pri velikih temperaturnih spremembah lahko pride do odstopanja teh slojev. Vaša edina napaka bi bila, da ste jih imeli na preveliki vročini. Seveda dobra znamka stekel to tolerira in vam jih zamenje brezplačno.

Lp.

Enako se je zgodilo tudi meni… Optik je rekel celo, da prvič vidi kaj takega in da se bo pozanimal. Kot rešitev je navedel nekakšno brušenje steklenih leč, vendar ostanejo 3 točke na steklu, kjer jih pač ta “stroj” drži.

Ali pri tem brušenju pride tudi do zmanjšanja dioptrije?

New Report

Close