Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja Antimalariki – lariam

Antimalariki – lariam

Pozdravljeni!

Na vas se obračam z vprašanjem glede lariama – januarja odhajam v Afriko za eno leto – Uganda. Zanima me če je kakšna možnost jemati še katere druge tablete razen lariama – na KR ZZV so mi predpisali 57 tablet lariama kar znese okoli 51000 SIT.

Je mogoče jemati recimo Paludrine ali pa Nivaquine – res da se jemljejo vsak dan vendar, glede na ceno mi je to vseeno – 300 tablet Paludrina stane le okoli 11000 SIT.

Prosil bi vas tudi kaj mi priporočate naj vzamem s seboj kot zdravila oz. preventivo.
Bom na višini 2000 m.n.v. tako da kaj hude malarije ne bo tukaj, je pa res da nimam tekoče pitne vode – bom jo prekuhaval in filtriral,….

Hvala za vaš odgovor.

lp matjaž

Spoštovani!
Kombinacija Nivaquina in Paludrina za Ugando ne pride v poštev; saj so povzročitelji malarije na klorokin (v Nivaquinu) v velikem deležu odporni. Prvi priporočeni antimalarik je Lariam, če bi potovali za krajši čas, pa tudi doksiciklin (Vibramycin).
S seboj vzemite antibiotike pa preprečevanje potovalne driske (Ciprinol ali Vibramycin), antibiotik za zdravljenje okužb zgornjih dihal (npr. Amoksiklav), sredstvo proti bolečinam, sredstvo za zbijanje povišane telesne temperature, sredstvo proti alergijam (npr. Flonidan ali Claritine); mazilo proti pikom oz. alergiji (npr. Fenistil gel); sredstvo za pripravo tekočine za rehidracijo, ki jo boste pili ob morebitni driski ali bruhanju (Nelit); antibiotično mazilo ali spray: npr. Byvacin (če niste nanj alergični); škarjice, nekaj povojev, termometer, razkužilo (ali 70% alkohol ali kaj drugega); repelente (vsebujejo naj DEET ali Byrepell).
Lep pozdrav!
Nina

New Report

Close