Antihistaminiki, ki delujejo na psa?
Zanima me, če obstajajo kakšni človeški antihistaminiki, ki delujejo tudi na psa?
Moja psička je alergik in posledično brez zdravil ne more živet. Zaradi hudega srbeža, ki ga ima, neprestano jemlje Vetaraxoid, ki pa je zmeraj manj učinkovit. Včasih tudi Medrol.
Vetaraxoid vsebuje antihistaminik in kortizon. Rada bi zmanjšala vnos kortizona, saj je velika verjetnost, da je Aya na začetku Cushing-ovega sindroma saj so nekateri znaki že prisotni. Krvnih testov še nismo delali, jih pa bomo.
Hvala za odgovore.
Lp,
spejsi & Aya
Lahko delujejo, ampak navadno ni popolnoma nobenega odziva.
V tem primeru verjamem, da je grozno, saj je prakticno alergicna sama nase … Moj nasvet je cim pogostejse krtacenje, kopanje s protialergijskimi samponi in vsi ukrepi, ki veljajo v primeru alergije na prsice (saj ste verjetno dobili liast z navodili) – ne prevlazen zrak v protorih/kjer je pes, pogosto zracenje, brez preprog, lezisce, ki je tako, da se ga da redno cistiti, …
Meni se je super obneslo oblacenje v polivinil (cez pa pralna prevleka) ali lezisce iz skaja. Drugace pa sem zadevo posteno omilila s pogostim kopanjem (psico kopam vsaj 1 mesecno, poleti, ko je bilo najhuje, sem jo celo pogosteje), se posebej pa je stanje odkar uporabljam furminator, fantasticno. Ima pa moja psica kratko dlako. Alergicna je pa na prsice (hisne in prehranske) + dolocen cvetni prah in na en kup hrane.
V prvi rundi alergije so ji zelo pomagali tudi dodatki za dlako in kozo – ribje, laneno, olivno olje, dermanorm kaprsule, rozmarin, zajbelj, … Ko pa se je zadeva cez leto ali dve ponovila zaradi izbruha erlihioze, samo s tem nismo prisli nikamor in je bila potrebna terapija s kortikosteroidi. Sploh letos je bilo spomladi in cez poletje stanje katastrofalno.
Ko sem stanje uspela s kortizoni spravit na kolikor toliko normalno, sem jo zacela pogosto kopat, krtacit vsak dan (s furminatorjem jo krtacim 1x tedensko) in po parih letih sedaj lahko zopet je brikete. Na katere sva sploh presli zato, ker se ji je pokazala alergija se na mlecne izdelke in govedino, ki so bili do sedaj sprejemljivi.
Aja, pa eno kuro s homeopatskimi zdravili sem naredila letos …
m.
Torej človeški antihistamini ne pridejo v upoštev. Bom še jutri vprašala veta. Imam spisek antihistaminikov in ga bom vzela sabo, da malo povprašam veta, kaj misli.
Aya (AST) je alergična na 5 vrst pršic in pasji epitel.
Kopam jo vsaj 1x na mesec, z Meladerm šamponom, ker je edini, ki ji ne povzroči še dodatnega razdraženja kože. Včasih tudi s Plivaseptom.
Poleti sem jo vsak dan kopala oz. polivala s hipermanganom, ki ji je zelo oblažil srbež, pa še razkužil ji je kožo. Zelo fajn zadeva.
Za Ayo so mi krtačenje odsvetovali, ker jo koža tako srbi, da jo včasih kar zateguje. Bolj kot jo praskaš, češeš, krtačiš bolj jo vse srbi. Res grozno. Včasih je prav depresivna zaradi tega. Zato je neprestano na tbl Vetaraxoid. Bah.
Hvala za vse informacije in priporočila. Jutri grem v nabavo ribjega olja. Olivno olje dobi s tuno, ki jo obožuje. 🙂
Medve sva bile pri dr. Kotnikovi v Mestnem logu. Ona ji je naredila test na zunanje dejavnike, ne pa tudi na hrano.
Aya je imela tudi terapijo s desenzibilizacijo, pa se žal ni obnesla.
Bi te pa vprašala, h kateremu vetu hodiš s tvojo psičko? A prav k dermatologu?
In pa še to… Omenila si homeopatska zdravila. Pri komu si bila, koliko to stane, kako to izgleda? Bi te lepo prosila, če mi malo več poveš o tem.
Hvala in lep pozdrav tebi in tvoji kosmatinki.
spejsi & Aya