Najdi forum

antiepileptična zdravila s hrano

Spoštovani!
Hči ima poleg CP tudi trdovratno epilepsijo in prejema trotirno protiepileptično terapijo: Lamictal, Rivotril in Topamax. Ker ima velike težave s hranjenjem že vsa leta jemlje zdrobljene tablete skupaj s hrano, pri zajtrku in pri večerji, pogosto tudi z mlečno hrano. Nikoli nisem nikjer zasledila, da bi jih ne smeli dajati z mlečno hrano, sedaj sem to zvedela od enih staršev. Prosim vas za pomoč v zvezi s tem, če torej kdo ve, da se ta zdravila res ne smejo uživati skupaj s hrano (to mi je zdravnica nekoč potrdila, da menda lahko), zlasti pa ne z mlečno?
Povprašala sem že na forumu za epilepsijo, pa ni odgovora.
Hvala za pomoč in pojasnilo.

Lep pozdrav! Moj sin je star dve leti in ima CP z epilepsijo. Ves čas mu že dajem zdravila s hrano. Skoraj vedno zvečer, ko ima mlečni obrok. Do sedaj mi še nihče ni rekel, da naj tega ne bi smela. Nikoli nisem opazila, da zdravilo zato ne bi učinkovalo tako kot bi moralo, ali, da bi bilo zato kaj narobe. Zato bi tudi mene zanimalo, če je to lahko problem. Tudi midva imava namreč hude težave s hranjenjem, ki je velikokrat bolj podobno srednjeveškemu mučenju kot kakšni drugi stvari. Nekako se boriva, da poje vsaj osnovno količino hrane na dan in zdrobljene tablete z njo. Če mogoče še nimate, si kupite terilnik v obliki navoja, ki zelo olajša drobljenje zdravil, saj je tako veliko bolj elegantno. Lp. Andreja

Draga Andreja,
povratno sporočilo pošiljam v zvezi z vprašanjem, ki sem ga postavila, saj sem medtem že kontaktirala s hčerino nevrologinjo. Pravi, da noben antiepileptik ni kontraindiciran na hrano, tudi z mlečno se lahko dozira, ni noben problem torej glede interakcije na hrano, le Apilepsin naj se ne jemlje s kislimi obroki.
LP!

Zalika! Tudi jaz sem ti danes hotela sporočiti, da sem včeraj govorila z našim nevrologom in mi je povedal isto informacijo kot tebi. Važno, da nisva delali nič narobe in, da je vse ok. Drži se in lepo praznujte!

Draga Andreja,
hvala za pomoč in vse lepo želim tudi tebi in tvojim v novem letu!
Lp!

New Report

Close