Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija Antidotiranje zdravil

Antidotiranje zdravil

Pozdravljeni,

tovrstnega vprašanja v tem forumu še nisem zasledila.
Hčerka je po obisku homeopata pričela z jemanjem zdravila, kar bo trajalo cca 2 tedna (dokler ne zmanjka kroglic, ki smo jih dobili). Zdravnik je povedal, da bo po koncu jemanja le-teh zdravilo delovalo še nekaj tednov. Priznam, da sem ga to pozabila vprašat, prepričana pa sem, da bo odgovor zanimal še koga poleg mene.
Zanima me torej ali se je antidotom treba izogibat le v času jemanja zdravil ali tudi še nekaj časa po tem? Sklepala bi, da še nekaj časa…?

Hvala za odgovor in lep pozdrav,
jesen

Pozdravljeni,
ravno sem razmišljal, da bi moral napisati še ta podatek, pa ste me vzpodbudili.
Res je, antidotov se moramo izogibati še dolgo potem, ko zdravljenje že zaključimo. Organizem mora biti dolgo časa v dobrem ravnovesju, se pravi brez simptomov in znakov bolezni, ki so bili prisotni pred zdravljenjem, preden lahko začnemo spet uživati antidote. Pri težjih kroničnih primerih bolezni pri odraslih je lahko ta doba tudi 3 leta! Pri manj globokih boleznih in pri otrocih pa lahko tudi manj. Sam sem imel primere, ko smo zdravljenje vsi zadovoljni zaključili, pa je prišlo tudi po več kot enem letu do relapsa bolezenskega stanja zaradi ponovnega pitja kave. Tedaj smo zopet ukinili kofein in ponovili zdravilo, pa se je zdravje hitro povrnilo.
Pri zdravljenju akutnih bolezni pa svetujem ogibanje antidotom vsaj še tri tedne po zaključenem zdravljenju.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close