Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina antidepresivi in želodec

antidepresivi in želodec

spoštovani

pred 3 dnevi sem začel jemati cipralex 10 mg, zdravnica mi je zaradi znanih želodčnih težav (diagnoza gerb, nolpaza 40mg vsakdan) predpisala pol tablete prvih 10 dni, vendar odkar jemljem cipraelx imam želodčne težave, predvsem ponoči. zdravnica je sicer omenila možnost težav in da je dobro potrpeti na začetku. pa me zanima vaše mnenje, ali naj nadaljujem z jemanjem antidepresiva? sicer trenutno si težave blažim z rupurutom in pomaga začasno.

imel bi sledeča vprašanja:
1. če se težave v začetnih dneh stopnjujejo ali naj nadaljujem z jemanjem cipralexa?
2. lahko sploh pričakujem kakšno izboljšanje ko se bom privadil?
3. obstaja sploh kakšna alternativa ? imam precejšnje psihične težave, ki vplivajo tudi na želodec, sem v začaranem krogu.

Spoštovani!

Sam cipralex ne povzoroča večjega izločanja kisline in s tem poslabšanaj želodčnih težav. Predlagam, da z zdravilom nadlajujete, za želodec pa jemljite nolpazo, ki zmanjša izločanje kisline. Dobite jo v prosti prodaji v lekarni, ali na recept vašega zdravnika.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Pozdravljeni!
Za želodec so zelo uredu tablete Controloc 20 mg. Poizkusite jemati še ta zdravila za želodec.
lp,

New Report

Close