Najdi forum

Pozdravljeni!

Zdravim se 7 let s panicno motnjo,zanima me zakaj mi ssri in snri ji naredijo še več tesnobe,pa ne samo na začetku,zamenjal sem use res use in po vsakem ista zgodba…obstaja kaksnen nacin da zdravilo zacne delovati saj brez adja ne gre nikakor …hvala

 

Pozdravljeni!

Pomembno je razumeti, da panične motnje in tesnoba pogosto niso le površni simptomi, ampak lahko izvirajo iz globljih, pogosto nezavednih, psihičnih konfliktov ali travm. Ti konflikti so lahko zapleteni in večplastni, vključujejo lahko potlačena čustva, nerazrešene konflikte iz preteklosti ali celo globlje strukturne težave v načinu, kako dojemate sebe in svet okoli sebe. Zato tudi antidepresivi nujno ne pomagajo pri zmanjšanju simptomov, včasih pride tudi do takšne reakcije, da je lahko počutje slabše kot pred začetkom jemanja.

Ste kdaj razmišljali o psihoterapiji? Psihoterapija ponuja prostor, kjer lahko te globlje vsebine priplavajo na površje in se obdelajo. To omogoča terapevtu in pacientu, da razkrijeta skrite vzorce in konflikte, ki lahko prispevajo k tesnobi in paničnim motnjam. Sčasoma bi vam lahko takšen proces omogočil, da se soočite s temi globljimi vprašanji na varnem mestu, kar bi lahko privedlo do trajnejših sprememb in olajšanja simptomov.

Glede jemanja zdravil se obrnite na svojega zdravnika, ki vam je zdravilo predpisal.

S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

New Report

Close