Najdi forum

Antidepresivi in alkohol

Prosim, če mi lahko poveste, kako vpliva alkohol na bolnika, ki je “prebolel” shizofreno psihozo in se ga občasno napije?

Hvala, zelo mi boste pomagali pri neki odločitvi glede prijatelja.

Spoštovana Vikica,

pijanost je enaka pri človeku, ki je prestal shizofrensko epizodo, kot pri tistem, ki je ni prestal. Ker pa alkohol deluje zoper tesnobnost, po njem pogosto posegajo ljudje, ki so tesnobni, pa nimajo ustrezne terapije.

Spoštovani dr.Rejec!

Gre za prijatelja, ki jemlje antidepresive in še druge tablete za zdravljenje. Meni se to ne zdi pametno, in me zanima, če se lahko stanje ponovi glede na to, da ne upošteva navodil zdravnika glede uporabe alkohola?

Hvala za Vaš odgovor,
V.

Spoštovana Vikica, obstajajo antidepresivi, pri katerih je istočasna uporaba alkohola dovoljena v omejeni količini in zdravila, pri katerih so v kombinaciji možni celo epileptični napadi.Ne gre torej enačiti vseh zdravil.Običajno so vplivi alkohola ob jemanju nekega zdravila označeni že na spremnem navodilu,ki je zdravilu priloženo, zato je treba to natančno prebrati-

Najlepša hvala in vse pohvale za Vaše čudovito delo. Le kako zmorete? 🙂 Po današnjem članku v Nedelu čutim do Vas še večje spoštovanje.

LP,
V.

New Report

Close