anticelulitna krema – kako masirati
Pozdravljeni!
Prvič sem si kupila anticelulitni gel (Cekropija gel od Afrodite).
Je res, da je pri anticelulitnih kremah pomembno kako se vmasirajo?
Na embalaži piše, da je gel učinkovit proti ohlapni koži na zunanji in notranji strani beder, bokih, trebuhu in zgornjem delu rok.
Prosila bi, če mi lahko poveste vsaj osnovne napotke kako to vmasirati, da bo gel čim bolj učinkoval.
Drugače nimam veliko celulita. Stara sem 23 let. Prej sem se veliko ukvarjala s športom, zadnjih 5 let pa skoraj nič. Tako se mi je v teh letih poleg odvečne teže nabralo tudi nekaj celulita. To poletje sem se odločila, da se začnem spet ukvarjati s športom in zdravo živeti.
Hvala za odgovor.
Lp
Spoštovani,
lepo je, da ste se odločili, da boste bolj sistematično začeli skrbeti za zdravje. Težave s celulitom niso tako enostranske, da bi se ga ženske lahko znebile samo z gelom. Bolj pomembno je, da svojemu telesu nudite podporo na področju zdravega prehranjevanja, pitja, gibanja in da poskrbite, da boste svoje življenje živeli v skladu s seboj.
S prehrano boste svojim tkivom nudile dobro hranjenost in prekrvavitev.
Svetujem vam, da sploh v poletnem času omejite živalske beljakovine v prehrani, da pojeste veliko sadja, zelenjave, semen in oreškov. Pomembno je, da pijete zadosti tekočine – to je vode, ki ja za celice v telesu še kako pomembna. Sladke pijače, piškoti, torte, čokolade, bel kruh…. telesu ne prinašajo zdravja, temveč ga samo obremenjujejo, s tem pa je moten tudi pretok limfe v telesu.
Gibanje naj bo redno in vam v veselje, saj z rednim treningom oskrbujemo telo s kisikom, ki je zelo pomemben pri transportu in izmenjavi snovi v tkivih.
Gel je pripomoček, ki ga uporabljate v podporo na mestih, kjer je celulita več. Za vmasiranje se držite navodil na izdelku, sicer pa krožno rahlo vmasirajte na področjih, ki ste jih našteli.
Lep pozdrav in čim manj skrbi s celulitom vam želim
Forum je zaprt za komentiranje.