Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Antibiotiki – kako preverit ali so res upravičeni??

Antibiotiki – kako preverit ali so res upravičeni??

Ja, tako je. Nezdravljena angina (predvsem slavna škrlatinka) lahko pušča dosmrtne posledice (vnetje srčne zaklopke, vnetje sklepov, nadledvičnih čašic), zato tudi homeopati zahtevajo simultano zdravljenje z AB.
Kar se pa tiče dolgotrajne visoke temeprature, bi pa ta morala biti tedne nad 40-42, da bi bilo to tako zelo res. Par dni ali celo teden do 40, ne bo nič. Le otrok mora biti hidriran. Tudi sama osebno otrokom pred 40 ne zbijam, celo 40 pusti če vidim, da ne narašča. in tako se čas bolezni skrajša. K pediatru grem, če vročina ne začne padati po 3-4 dneh (padat, ne da pade) ali če je precej očitno, da je kaj drugega kot viroza, a tu štejejo le izkušnje in občutki, ne pa znaki. Do sedaj se še nisem zmotila. 3 otroci.

Ja, tako je. Nezdravljena angina (predvsem slavna škrlatinka) lahko pušča dosmrtne posledice (vnetje srčne zaklopke, vnetje sklepov, nadledvičnih čašic), zato tudi homeopati zahtevajo simultano zdravljenje z AB.
Kar se pa tiče dolgotrajne visoke temeprature, bi pa ta morala biti tedne nad 40-42, da bi bilo to tako zelo res. Par dni ali celo teden do 40, ne bo nič. Le otrok mora biti hidriran. Tudi sama osebno otrokom pred 40 ne zbijam, celo 40 pusti če vidim, da ne narašča. in tako se čas bolezni skrajša. K pediatru grem, če vročina ne začne padati po 3-4 dneh (padat, ne da pade) ali če je precej očitno, da je kaj drugega kot viroza, a tu štejejo le izkušnje in občutki, ne pa znaki. Do sedaj se še nisem zmotila. 3 otroci.[/quote]

Pa veš, da lahko otroci preboljio angino tudi brez vročine oz. po treh dneh vročine. Nimaš zagotovila, da so otroci preboleli “le” virozo, samo zato, ker jim je vročina padla.

Naš primer. Vročina na dopustu dva dni. Tretji dan pridemo domov, brez vročine, četrti gremo h pediatru, čisto za eno x strvari, mu omenim stranje na dopustu, pa on vseeno vztraja, da mu naredimo bris in ekola bris je bil pozitiven,…in dobi Ospen čisto brez vročine in nič ni zgledal bolan.

O bog mili, kakšne neumnosti trosite… Se mi zdi smešno, da csd preverja posvojitelje, ostalih bioloških staršev pa ne. Nad nekaterimi se je res za zamislit, ker ste doterale ”bio materinstvo” v že škodljive razsežnosti.

Prosim povej mi:
1.kje sem koga užalila?
2.Kje se vidi agresija in napad?

Med drugimi, pa sem bila sama označena z “starš vseznalec”, in nesramnimi namigi naj grem študirat medicino pa se za opazke nisem zmenila.

No glej, se pač ne strinjam s tem, da so to odgovori mam, ki imajo težave z ponavljajočimi obolenji z izjemo Dismon1, ker razen nje ni nobena nič konkretnega znala povedat, jaz sem pa postavila zelo konkretna vprašanja. No malo sem pregulala, edino od Ga. Tanč iz našega foruma, res nisem zasledila, da se kakšnega pediatra hvali/graja (vezano na dobo interneta).[/quote]

Mislim, da se res ena tečna, nedoj…baba.

Ojej, tako lepo postavljeno vprašanje, po mojem mnenju zelo pomembno in zanimivo za širši krog, pa toliko žaljivih odgovorov. Prednost anonimnosti???

Nimam izkušenj z otroci, jih pa imam z množico predpisanih antibiotikov od različnih zdravnikov. Nikdar me ni nihče resno pregledal, videli so gnoj v grlu, pa je padel recept. Ko se je to ponavljalo na 2 ali 3 mesece, sem začela razmišljati, da to ne more biti dobra strategija. Še posebej, ker so mi začeli predpisovati dvojne odmerke, ker je bila zadeva kronificirana. Velikokrat po antibiotikih tudi ni bilo nič bolje, se je pa celo zgodilo, da se je stanje po njih še močno poslabšalo. Samo ena zdravnica je rekla, da bo preverila, če je sploh za antibiotike in me poslala v laboratorij – dobila sem hemogram in DKS. Zaključila je, da ni za antibiotike. Jaz pa sem se spraševala, kolikokrat bi bilo bolje, da jih ne bi dobila. Potem, ko so mi pregledali ščitnico, je bilo tako očitno, da sem rabila nekaj povsem drugega.

Zdaj me ni več tako lahko prepričati v nujnost jemanja antibiotikov. Nihče me ni opozoril na posledice pogostega jemanja. Sedem let sem bila polna gliv, H. P. eradikacijska terapija je bila kapljica čez rob. Zelo porušen imunski sistem je zelo težko sestavljati skupaj. Bolje se mi zdi prej tekati od zdravnika do zdravnika, pa še h kakšnemu alternativcu zraven ter pazljivo poslušati vsa mnenja preden pade odločitev o pogostem jemanju zdravil.

Lep pozdrav,

Alenka

New Report

Close