Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Genetika v nosečnosti in NIPT antibiotiki in nosecnost – nujno

antibiotiki in nosecnost – nujno

Zivjo!

Vceraj sem pri ginegologu ugotovila, da sem noseca! Sem v osmem tednu!
Mesec dni nazaj … se pravi 08.07.2005 sem imela opravljen poseg letz – z maternicnega vratu so mi postrgali (napacne) celice – imela sem CIN II), po posegu pa sem se slabo pocutila in poklicala ginekologinjo! Ker mi je bilo slabo in sem se slabo pocutila, ker me je bolel trebuh in ker me je po mali potrebi (ko sem se obrisala) malo peklo, mi je predpisala tablete CLINOFUG!!! Sicer kar po telefonu, brez kakrsnega koli pregleda!
Tablete sem morala jemati 2 tableti na 12 ur – so 50mg! Kljub tabletam ni bilo bolje, obcasno se slabse! Po 8-ih dneh sem jih nehala jemati! Vse skupaj sem jih pojedla 34!
Ponovno sem odsla k zdravniku – kar k splosnemu, ker noben ginekolog takrat ni delal! Ugotovili so, da imam povisane levkocite, ampak niso vedeli zakaj … je to vnetje ali od tablet – to je bilo edino vprasanje!
Vceraj pa sem odsla k ginekologinji … sem v 8 tednu nosecnosti! Ker pa sem jedla tablete clinofug, in ker so v skupini D, mi je ginekologinja priporocala splav! Skupina D pomeni, da so lahko skodljive za plod!
V navodilih zdravil pa pise le, da jemanje tablet v nosecnosti lahko povzroci odpovedovanje ali pa celo odpoved ledvic … pri meni, ne pri plodu!
Za plod ne pise nicesar!!!

Clinofug tablete sem jemala v 5. tednu nosecnosti!
Tablete Clinofug so tetraciklinski antibiotik!!!

Mi lahko kdo pove ali je ze bil v podobni situaciji in kaj je naredil!

Dodala bi se, da sem stara 23 let!

V ponedeljek grem sicer se na gensko svetovanje v porodnisnico, ampak imam bolj malo upanja! :'(

Hvala za vsak odgovor!

Lp, Ursa

Ker se do 4. meseca nosečnosti ta tetraciklin ne nalaga v zobe in in kosti ploda, škodljivih učinkov ob zgodnjem nezavednem jemanju zdravila v nosečnosti ne pričakujemo.
Po 4. mesecu pa se to lahko zgodi.
Lp

Zdravo!

Tudi jaz jemljem tabljete Clinofug, in sicer 1 tbl. na 24 ur. Imam nekakšne izpuščaje (mozoljčke) – alergija-ne vem še? po vratnem predelu in malo manj po obrazu. Tri mesece pa jem Tifol- folno kislino, ker bi rada zanosila. Dermatolog v Lj. mi ni spremenil zdravil, vzel mi je le bris, rezultati bodo žez 10 dni. Tudi jaz sem v navodilih za Clinofug prebrala, da lahko to pri nosečnici povzroči odpoved ledvic, pri plodu pa trajno obarvanje zob in podobno. Sedaj res ne bom zanosila, upam , da mi bo po teh antibiotikih bolje, kako bo pa naprej z zanositvijo pa ne vem. Upam tudi pri tebi na bolje. 30.11 imam pregled pri ginekologu, tako da bom še kaj bolj na jasnem, koliko časa morava z možem počakati.

LP, Bata.

New Report

Close