Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo Antibiotik in ginekološko vnetje

Antibiotik in ginekološko vnetje

Pozdravljeni!
Zaradi občasnih krčev, rumenkastega izcedka iz nožnice in tope bolečine v spodnjem delu trebuha sem obiskala ginekologinjo. Ugotovila je bakterijsko vnetje, mi predpisala vaginalete in antibiotik, zraven pa ob moji skepsi glede antibiotika dodala, da brez njega ne bo šlo. Ja, jaz pa se antibiotikov bojim, saj imam vadno občutek, da pozdravijo osnovno bolezen, zraven pa mi prikličejo še kaj novega. Mi svetujete, prosim, kako ravnati kadar je antibiotik potreben. Hvala za vse nasvete in mirno nočko!

Antibiotike bi naj dobili šele takrat, ko smo v življenjski nevarnosti. To vprašanje bi si morali vedno postaviti, tako zdravniki, kot pacienti.

Po jemanju antibiotika pa je potrebno najmanj 3 mesece živeti brez sladkorja (tudi medu, marmelad, sokov in podobnega), da se ne bodo v črevesju preveč razmnožile glivice.
Ker antibiotiki ne pomorijo samo škodljivih bakterij, ampak tudi koristne, se na ta izpraznjena mesta zelo rade naselijo glivice. Če dobijo dovolj hrane (sladkorje), se to zgodi zelo hitro. Glivice pa, kot vemo, izločajo afla toksine, porabljajo minerale, zasedajo mesto, ki bi ga morale dobre črevesne bakterije …

Na vsak način jemanje probiotičnih mikroorganizmov (po možnosti v tekoči obliki, z mešanico različnih rodov bakterij).

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

Dober vecer. na vas se obracam s prosnjo za pomoc, imam namrec zelo redna ginekoloska vnetja, po vsej verjetnosti glivicna. stara sem 21 let, imam stalnega partnerja, problemi pa se pojavljajo ze priblizno pet let, zadnje dve leti pa imam vnetje dejansko vsak mesec, zadnje leto skoraj da po vsakem spolnem odnosu. preizkusila sem ze precej metod, zdravila sem se ze skoraj s vsemi moznimi vaginaletami ki so dosegljive brez recepta, zdravila sem se tudi z antibiotiki in vaginaletami na recept vendar zaenkrat nic ne pomaga. bila sem delezna precej malo poznornosti s strani ginekologov (ja par sem jih ze zamenjala ker ni noben mignil s prstom, bris sem v petih letih naredila le enkrat) in sem se v vecini primerov zdravila sama. izvajam prevej preventive: ne nosim tangic, spodnje perilo je bombazno, skrbim za higieno z intimnim milom pred in po spolnem odnosu, pred in po odnosu spraznim mehur, pri prehrani pazim, ne jem sladkega, ne pijem alkohola, itd. zanima me prvo, kaj menite o izpiranju noznice? veliko ginekologov tega sploh ne prakticira, je koristno v mojem primeru? dalje, kaksno terapijo bi mi priporocali v sodelovanju z ginokologom in kako oz s scim si se najbolj pomagam sama? mogoce kaksna stroga candida dieta? hvala za vas odgovor in Lp

Spoštovani!
V nožnici so normalno prisotne posebne bakterije, ki ustvarjajo kislost, kislo okolje pa preprečuje rast in širjenje glivic. Kislo bazično ravnovesje vaše sluznice je bilo najbrž že prej napačno, z antibiotiki pa se je še več “koristnih stanovalcev” uničilo.Predlagam vam naslednje:
– spremenite prehrano v smislu protiglivične diete (o tej temi najdete veliko informacij na forumu)
– naredite kuro s kvalitetnimi probiotiki (najboljše s takimi v tekoči obliki, ki vsebujejo različne rodove koristnih bakterij)
– v ordinaciji se je že večkrat izkazala za uspešno kura z eteričnim oljem klinčkov (Rizol),
kapljice uporabljate oralno in lokalno (kapljico 2x dnevno namažete direktno v nožnico)
– učinkovite so bazične kopeli – celo telo ali le lokalno

Želim vam čimprejšnje izboljšanje!

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

New Report

Close