Najdi forum

antibiotik

Zobozdravnik mi zdravi šestico spodaj. Pred 2 mescema, mi je odpadel delček stare plombe, ob tem nisem imela nobenih težav. Zobozdravnik mi je naredil novo plombo, po čemer me je že isti dan začel zob boleti. Po nekaj dneh mi je plombo odstranil, sšistil kanalčke, vstavil zdravilo, bolečina je izzvenela, en mesec je bilo vse v redu. Pred dobrim tednom pa se je bolečina ponovila, zobozdravnik mi je spet čistil kanačke, vstavil ponovno zdravilo, zatem pa se mi je razvila najhujša bolečina v mojem življenju. Jemljem analgetike, ki bolečino delno ublažijo. Ali bi bilo smiselno jemati sistemski antibiotik, katerega (doma imam Sumamed, bi morda bil ta ustrezen?)? Bi mi ustrezen antibiotik lahko predpisal splošni zdravnik (kontrolo pri zobozdravniku imam šele čez 2 tedna?).
Hvala za vaše odgovore in veliko zadovoljstva na osebni in poklicni poti.
Katrinka

Pozdravljeni,

za vas je tale odgovor morda malce prepozen, pa vseeno; antibiotikov nikar ne jemljite na lastno pest. Ko se razvije takšna bolečina, ki ste jo opisala, je edina prava pot ponoven obisk zobozdravnika. On bo presodil kaj je najbolj primerno za vas.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

New Report

Close