Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Antialergijka prevleka?

Antialergijka prevleka?

Prosim za pomoc, nasvet.-Katero antialergijsko prevleko za jogi(vzglavnik) priporocate? (ALERgIJA- Hisni praH, priscA)
hvala lp

redno preoblačenje in pranje posteljine na vsaj 60 stopinj (1x tedensko) in vsaj mesečno pranje odeje in vzglavnika

Mi smo kupili prevleke za vzmetnico, zglavnik in odejo Allergocover. Naročili pa smo jih po pošti iz Avstrije, ker so bile občutno cenejše kot pri našem uvozniku.

Problem pri pršicah je, da se jih ogromno nahaja v jogiju, katerega pa ne moreš oprati. Preden smo dobili prevleke, smo jogi ovili kar v polivinil, ostalo pa sem oprala. Se mi pa zdi, da je kar opazna sprememba pri naši triletnici, odkar smo uvedli te ukrepe.

Obstaja pa še en proizvajalec, mislim da Intervent, vendar so dvomljivi, vsaj kolikor smo se mi pozanimali pri njih, pa tudi na internetu ne pišejo nič dobrega o njih. Imajo pa zelo dobro internetno stran, ki pa te ne sme zavesti. Pač vedno se najdejo nekateri, ki služijo na račun nesreče drugih. Podobno je tudi z slovenskim uvoznikom za Allergocover, na žalost.

elm ima prav, sem pozabila na jogi, ker mi imamo jogi z aktigard zaščito in ni potrebna dodatna prevleka.

hvala vsem.perem in zracim in vse ostalo seveda veliko, a pravijo (kvalificiran vir, ta oseba) da tega vraga pranje nic ne moti, da so bolj obcutljive na mraz, torej po pranju-likanju oz pred uporabo za uro v zmrzovalnik npr.
Kupili drage in dobre vzmetnice , potem pa pride ta alergija ,ko je bilo ze vse kupljeno.
Da bi spala na polivinilu mi ne disi, bom preiskala te od vas omenjene moznosti, hvala se enkrat, lp.

pranje mora bit vsaj na 60, jaz perem na 90, tudi odeje in vzglavnike. pri nižji temp. od 60 se ne uniči. velja pa tudi zamrzovanje, da se uničijo. ma vzmetico boš bolj težko dala v zamrzovalnik. to itak veš, sicer ne bi spraševala o prevlekah

mi smo prej jogi našprical z enim sprejem, ki uniči pršico (tko so rekli), potem sem dobro prezračila sobo, nato pa jogi dala v antipršično prevleko. ne vem če pomaga, ker sem to naredila pred kratkim. Sprej se imenuje Accari-higiensko pršilo, stane okrog 15 EUR.
upam, da sem ti kaj pomagala,
lp

Mene pa zanima, če je v Avstriji kaka trgovina s tem Allergocoverjem al je samo preko neta?

Pozdravljeni

Mi imamo vse od Odeje Škofja Loka – program actigard – stoprocentno pomaga in je po zmerni ceni. Z njimi lahko oblečete jogije, imajo odeje in tudi vzglavnike. No drugače pa imamo mi vzglavnike iz spominske pene – dosti boljši za spanje.

Par let sem se ubadala s temi klinčevimi prevlekami, pa na 14 dni dol, pa prat, pa spet nazaj na jogije vlačit, pa kovtre not žokat, pa posteljnino čez, pa vse leze – kot nočna mora, stalno sem nekaj preoblačila pa dol vlačila pa nazaj natikala. Nato mi je lani pozimi prekipelo in sem butnila ven vse kovtre, vse povštre in tudi jogije, enega po enega in vse skupaj nabavila antialergijsko iz kvalitetnih umetnih vlaken, ki naselitve pršic sploh ne omogočajo, pa se vseeno vse pere na 95 st. Posteljnino sem nam vsem kupila iz mikrovlaken in zdaj končno počnem še kaj drugega, kot perem in preoblačim posteljnino, otroci pa se zbujajo brez oteklih oči in sveč do brade, pa tudi brez spraskane kože in to tudi, če se kdaj zgodi, da postelj ne preoblečem po točno 7 dneh.

Zdravo!

Zanima me, kako ste kaj zadovoljni z antialergijskimi prevlekami od Allergocover tisti, ki jih imate oz. s kakšnimi drugimi?
Kako se kaj spi na njih, kakšen je občutek?

Lp,

Meni osebno so bile zoprne, ker je stalno vse nakam lezlo, kovter v tistem žaklu je zlezel, pa kapna je lezla, rjuhe so lezle dol, kljub temu da so jogi, pohn kufr sem jih imela! Pač, predstavljaj si, da imaš vse zavito v materila, ki je podoben unemu polivinilu od anorakov. Mislim, da ravno danes NKD začenja akcijo antialergijske posteljnine, od prevlek do pkovtrov. Se splača.

Katere ste pa vi imeli?

Punce (in fantje), sem nova na tem forumu (alergijo na prsico so potrdili vceraj) in ne vem kaj je to NKD. Mi prosim lahko katera pove, da grem potem po nakupih.

Piše gor “allergocover” in “made in Italy” To je vse. Kupil jih mož pred leti v Nemčiji, drgae so bile ko sam vrag :((

NKD pa je ena od trgovin. Kot Takko, Kik, Adessa ipd

MI imamo Interventove, ki sem jih naročila kar po telefonu. Imamo jih že dve leti in smo super zadovoljni. Nam so še na stari pediatriji rekli, da jih imajo na njihovih posteljah. Poglej na snjihovo spletno stran. lp

Izkušnja3 in Skirca – a mi lahko opišete malo material teh prevlek?
Prosim…

Na otip je material podoben kot npr. material boljših, vendar tanjših anorakov. Ni tako zelo gladek, še vedno pa drsi. Mene niso toliko motile prevleke čez jogi, čez kovtre pa ful, ker mi je vse bežalo na vse konce – kovter v prevleki, prevleka v kapni – grrrr, nočna mora. Najbolj so mi šli na živce povštri, sploh poleti, ko ej vroče in se potiš. Tudi če imaš bombažno prevlkeo čez, je spodaj še vedno oni “anorak” in ves zašvicah. Skratka, jaz sem se jih nažrla. Jih imamo pa seveda še vedno, ko kam gremo, v ta namen pa so ultra praktične.

Pozdravljeni,

jaz uporabljam svileni nadvložek, ki sem ga kupila pri Vitapurju. Tudi sicer uporabljam svileno odejo in vzglavnik, ker se v svili pršice ne naselijo (svila ni prijazno okolje za pršice). Z elastičnimi traki na vogalih nadvložka se lepo drži jogija in nikamor ne leze.

Tako sem se odločila, ker sem imela prej resne težave z raznimi alergijami…zdaj je k sreči tega bistveno manj.

Kakšni pa je Dormeo?

http://www.dormeo.net/dormeoprotectantialergijskazaitnaprevleka-23261-4128-pc.html

New Report

Close