Ansilan mite 5 mg
Pozdravljeni,
zanima me, kako naj vzamem omenjeno zdravilo, da bo kar največ koristi od njega. Prebrala sem si navodila. Zdravila ne želim jemati dlje časa, pravzaprav mi ga je zdravnik predpisal lani za potovanje, ker me je namreč strah letenja z letali. Letos je zgodba enaka, dopust z letalom. Ali je smiselno, da ga vzamem nekaj ur pred potovanjem, ali ga je potrebno jemati že v dneh pred potovanjem? Grem na dopust, kjer nas bodo zagotovo sprejeli različno hrano in predvsem pijačo, zanima me, koliko časa po zaužitju tablete ne smem zaužiti določene hrane oz. alkohola?
Hvala za odgovor in lepo poletje vam želim.
Spoštovana gospa!
Ker Vam je zdravilo predpisal zdravnik, domnevam, da Vam je predpisal tudi način jemanja, odmerek in časovno opredelil zdravljenje. Zato ni primerno, da brez njegovega vedenja spreminjate režim.
Zdravilo ima močan učinek, zato je dobro, da ste skrbno prebrali navodilo za uporabo. Iz navodila za uporabo je razvidno, da se zdravilo predpisuje za različne indikacije v različnih odmerkih. Če ste pozabili zdravnikova navodila, Vam svetujem, da ga ponovno obiščete in prosite za nasvet, obenem pa poglejte rok uporabnosti zdravila, ki Vam je očitno ostalo še od lanskega leta.
Zdravilo namreč ne smete vzeti, če mu je rok uporabe pretekel.
Če Vam je zdravnik predpisal en sam odmerek (kadar je potrebno in ustrezno, se to lahko določi), ni bojazni, da bi zdravilo ostalo dalj časa v organizmu. Iz prebavnega trakta se zdravilo hitro resorbira v kri, tudi do 76%, kjer doseže maksimalno koncentracijo v 1 – 2 urah po zaužitju. Torej izloči se hitro in se Vam zato ni bati ali izogibati hrane ali pijače, ki bi jo zaužili naslednji dan.
Na Vašem mestu bi se veselila dopusta in ne bi razmišljala o strahu, še manj pa o zdravilih. Vsak dan, ki je lep in poln pričakovanj je enkratno doživetje in ne dovolite, da bi Vam ga pokvaril takle nepotreben strah.
Želim Vam lepo potovanje in Vas lepo pozdravljam!
Forum je zaprt za komentiranje.