Najdi forum

Pozdravljeni,

zanima me, ce se tudi vi ukvarjate z mladoletnimi otorci, ki imajo probleme z anoreksijo. Imamo deklico, ki je stara 13 let in ima anoreksijo. Zdravijo jo na Pediatricni kliniki v Ljubljani, ker v mesecu dni ni bilo preteranega ucinka baje da zaradi letnih dopustov zdravnikov, bi zelo radi cim prej prisli do kakrsnih koli dodatnih informaciji, saj se nam zdi, da na pediatricni kliniki naredijo v tej smeri zelo malo.
Najlepsa hvala za odgovor in lep pozdrav!

Kaja

Draga Kaja,
na žalost včasih slišimo tudi za take izkušnje. Glede dopustov karkoli težko povem, je pa res, da včasih tudi v idealnih situacijah ni takoj željene spremembe v teži, kaj šele v otrokovem odnosu do sebe in svoje bolezni. Vsekakor je pomembno vztrajati, pogovorite se z lečečimi zdravniki, kaj je mogoče še storiti. Tudi sama delam na Pediatrični kliniki, vendar sem trenutno odsotna na porodniškem dopustu. Kljub vsemu se lahko še obrnete name, če bo potrebno. Zelo pomembno je, da začnemo anoreksijo energično zdraviti čimprej, posebej takrat, kadar se začenja v tako ranljivem obdobju, kot je obdobje rasti.
V upanju na čimboljše sodelovanje z vsemi, ki vam lahko pomagajo, vas lepo pozdravljam,
Marija Anderluh

Kaja,
po mojem je predvsem pomembna tvoja odločitev. Iz lastnih izkušenj ti povem, da se splača potruditi. Uspeh je zagotovljen, če si tudi ti pripravljena. Sam se z boleznijo spopadam in ni lahko, a ob pomoči domačih, ki jim moraš brezpogojno zaupati, zdravnikov in drugih, ki so ti blizu, uspeva-počasi. Stvar je dolgotrajna, ampak ne smeš obupati in zavedaj se, da gre zate, za tvoje življenje, tvoje zdravje.
Želim ti veliko sreče in misli na to, da nisi sama v borbi, s tabo je še mnogo nas, ki imamo podobne probleme. V krizi se spomni na to.

prijatelj

New Report

Close