Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija anksioznst ali tezave s srcem?

anksioznst ali tezave s srcem?

Pozdravljeni,

stara sem 24 let in imam ze kaksno leto/ 2 leti tezave z bitjem srca.

Pred 2 letoma sem imela 2 panicna napada sem sla v bolnico tam so me pomirili da s srcem ni nic narobe naredili EKG in je bilo okej

Pred dobrim letom so se tezave ponovile ko mi je srce zacelo “plesati po svoje”

imam namreč v mirnem stanju občutek zasoplosti, kot da tezko diham na trenutke in tak cuden pritisk v prsnem kosu. Srce ima prezgodnje ritme in vcasih kar iz lepega mira zacne mocno in hitro razbijati. To me ne moti toliko saj  znam kolko tolko kontrolirat, ampak ta cuden obcutek v prsnem kosu, kot da bi srce “plapolalo” ali se treslo in potem postanem vsa panicna in vse kaj zelim je da grem domov se vsedem na masazni stol in tam se potem pomirim.

V prsnem kosu je tak mocan obcutek nekega pritiska in tiščanja mogoče celo teže kot da bo ravno zdaj srce nehalo biti kar zmrazi me vcasih in se malo pokrčim od strahu …ne znam tocno opisati.

Bila sem pri osebni zdravnici kjer so mi naredilu EKG in je bil normalen, tudi pri kardiologu so mi naredili ultrazvok srca brez posebnosti in EKG se 1x, ampak se mi zdi, da je vsak dan hujse, Taksne simptome imam zdaj kaksen mesec vsak dan

Ne vem kaj naj naredim saj sem zacela v sluzbo hoditi z kolesom, redno na sprehode in ne pomaga.

Sem pa zamenjala sluzbo

Prosim za pomoc!

Najlepsa hvala in lep pozdrav 😌

 

Spoštovana

Tudi sam se nagibam k mnenju, da gre bolj za psihične vzroke za opisane simptome kot pa za strukturne ali druge srčne bolezni.

Seveda nikoli ne smemo povsem izključiti tudi organskih bolezni srca. Predlagal bi, da opravite 24 ali 48 Holter (neprekinjeno spremljanje EKG), ki lahko pomaga pri opredelitvi vzrokov za navedene težave.

Mogoče bi bilo dobro če bi občasno jemali kakšna blažja pomirjevala (persen ipd.), kajti (še enkrat) vse kaže, da pri vas gre za anksioznost, za katero včasih niti nimamo občutka, da je prisotna, kaže pa se v obliki organiskih težav.

LP

New Report

Close