Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja Anksioznost,živčnost,nespečnost-kot stranski učinek cepljenja s Pfizerjem

Anksioznost,živčnost,nespečnost-kot stranski učinek cepljenja s Pfizerjem

Pozdravljeni,

Domnevam da izmed vseh se najbolj kot infektologinja in strokovnjakinja za cepljenje zdaj spoznate na ta cepiva za korono.

zato me zanima,po cepljenju 18.5.2021 (točno zdaj je en teden minilo) sem opazila močno povišano anksioznost,živčnost,tesnobo,nemir,in nespečnost. Sem pa duševni bolnik in se zdravim za shizofrenijo in kronično anksioznostjo. Deset let so te stvari pri meni pod kontrolo že,tako da sem trdno prepričana da je od cepljenja s Pfizerjem,prvi odmerek. Tudi med nezaželjenimi učinki,med “pogostimi” je navedeno točno to: nespečnost,nemir,anksioznost in živčnost ter tesnoba.

Imam eno vprašanje glede tega. Ali je to načeloma velja da bo stalnica? Če ni mišljeno nikoli da izzveni,na drugi odmerek ne bom šla.

zanima me,glede psihiatričnih motenj pri cepljenju s Pfizer-prvi odmerek ali se kaj ve-naj bi to bile prehodne stvari ali ne?

Hvala in lep dan

Spoštovani, sem epidemiolog in ne infektolog, da ne bo nesporazuma. Neželeni učinki, ki jih opazujemo v povezavi s cepljenjem, se pojavijo neposredno po cepljenju in v določenem obdobju tudi izzvenijo.  Težave, kot jih opisujete vi, se pojavljajo v obdobju po cepljenju, a tudi izzvenijo, večinoma v parih dneh po cepljenju. Glede na to, da je od cepljenja minil že 1 teden, je pričakovati, da bodo težave kmalu izzvenele. V vsakem primeru pa neželene učinke poročajte izbranemu zdravniku.

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

New Report

Close