Najdi forum

Pozdravljeni
Stara sem 23 let, redno zaposlena, imam stalnega partnerja že 4 leta,…skratka vse štima. Le moja psiha ne štima, ker namreč zadnje čase vse pogosteje zaznavam anksioznost. Res, da delo je stresno in da vse prehitro dogaja, a vseeno nemorem zaustaviti tega norega ritma življenja. Stalno na teku, stalno iste obveznosti in veliko živčnosti. in seveda ko pridem domov, še predvsem ko sem sama, se me loti anksioznost. Začnem se tresti in težje diham in me postane strah. Poskušam se umirit, in čez čas je bolje. Zavedam se tega. Če pa je partner ob meni mu povem kako se počutim in se hitro umirim. Zadnje 3 tedne jemljem Dominor, sicer mi je malo bolje, a spanec ni še uravnan. Nevem več kaj storiti. Niti časa si ne najdem da bi izvajala avtogeni trening.
Lepo prosim če mi date nasvet kako na čimbolj naraven način lahko se spopadem s tem. Ne bi rada pila tablet, in sicer prvič k sem bila pri psihologu pred 2 leti mi je reku da mi ne da tablet ker si lahko sama pomagam in da ni hudo. Bi vedenjsko kognitivna terapija pomagala?
Ste seznanjeni če jo kdo v okolici Nove Gorice izvaja?

Lepo bi vas tudi prosila če mi lahko predlagate literaturo za anksioznost lahko tudi strokovno in načine kako se je znebit.

Hvala

Lep pozdrav

Larisa

Anksioznosti se brez strokovne pomoči ni možno znebiti. Na internetu je veliko o tem napisanega.

Lahko pa veliko sami storite z ozaveščanjem. Torej, da se poskušate oddaljiti od svojih občutkov ter se opazujete kdaj prihaja do močnejših občutkov strahu, kaj jih sproži…Pa tudi , kaj je tisto, kar vas sprosti, je mogoče to šport, pijača s prijateljicami….
Na podlagi tega boste lahko sami veliko storili in si pomagali.

Pozdravljeni!

Pri vaših težavah bi vam lahko pomagala tudi vedenjsko kognitivna terapija, poglejte si spletno stran in poiščite terapevta v svojem okolju.

http://www.drustvo-vkt.org/kaj_je_to_vedenjska_terapija/

LP
Petra, ŠENT

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close