Najdi forum

Pozdravljeni.
Sem dva meseca po porodu. Že nekaj let sem se zdravila s cipralexom zaradi paničnih napadov. Pred nosečnostjo nisem imela Anja ker sem se počutila super,brez paničnih napadov z občasno majhno,obvladljivo tesnobo. V tretjem mesecu nosečnosti sem ponovno začela s Cipralexom 5mg,ker so se mi napadi ponovili. Ker sem se potem super počutila,sem Ad ponovno v zadnjem mesecu nehala jemati. Po porodu sem bila mesec dni brez paničnih napadov,z malo tesnobe,sedaj pa so se mi panični napadi ponovili. Vsak dan sem bolj anksiozna,sedaj me je strah biti sama z dojenčico doma, sama ne grem več iz hiše,ker sem pred tednom v trgovini imela panični napad..Pogovor pri psihiatrinji pa imam šele 22.7.
Sedaj sem že dva dneva morala vzeti polovičko lexaurin 1,5mg,ker se nisem mogla umiriti.
Prosila bi vas za nasvet,kako naj umirjeno preživim dneve do obiska pri psihiatrinji?
Ker dojim,nočem vzeti pomirjevala vendar ko je bilo zelo hudo sem bila primorana.
Pa kako sem bila prepričana, da mene panika ne more več obiskati.
Povejte mi še prosim,če bom lahko nadaljevala z dojenjem, če bo psihiatrinja bila mnenja da nadaljujem z Ad? Ali gre Ad Cipralex in dojenje sploh skupaj?
Moram napisati,da se vsak dan sproščam z dihalnimi vajami,Eftjem, vizualizacijo,gremo na sprehod z dojenčico…

Pozdravljeni,

hvala za vaše sporočilo.

Predstavljam si, da ste v težki situaciji. Glede zdravil vam ne morem svetovati, ker nisem zdravnik. Predlagam, da o tem ali je možno ob dojenju jemati Cipralex, povprašate svojo psihiatrinjo. V primeru, da rabite pomoč prej kot ste naročeni o tem obvestite svojo psihiatrinjo, da vas bo sprejela prej.

Vsak dan se tudi sproščate z raznimi vajami in sprehodi. Zdravila in takšne metode so koristne pri akutnih težavah za lajšanje simptomov, vendar težav, ki povzročajo simptome takšne metode ne bodo odpravile. Če želite izboljšati možnosti za trajno odpravo simptomov, predlagam, da poizkusite s psihoanalitično psihoterapijo. Namreč za simptome, ki jih doživljate obstajajo razlogi, ki pa jih zdravila in različne vaje za pomiritev ne bodo odpravile. Simptomi nas opozarjajo, da v nas nekaj ni v ravnovesju. S psihoterapijo lahko te dele ozavestimo in predelamo.

Sem vam odgovoril na vaša vprašanja?

Lep pozdrav,

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

New Report

Close