Najdi forum

Anksioznost, panični napadi

Živijo!

Stara sem 21 let in lani decembra sem začela dobivati panične napade, za vsako ko je bilo potrebno iti ven. Nikoli nisem imela probeleme s tem, sem oseba, ki obožuje, če se kamorkoli gre. Januarja sem tako obiskala osebnega zdravnika, ta mi je predpisala Helex in Asentro. Asentro sem jemala kakšne 3 tedne, potem pa sem začela skrbeti, kako bodo te “kemikalije” vplivale na moje nadaljno zdravje. Saj pravijo da ti poslabša spomin itd itd. Jaz pa imam namen še študirati. Hodim tudi na hipnoterapije, ki za enkrat niso pokazale nikakršne spremembe. Moji napadi izgledajo tako, da mi postane slabo, me sili na bruhanje, postane mi vroče, oslabi mi celotno telo… Slabost se pojavlja tudi ko se zbudim in je prisotna skozi dan, če pa moram iti ven je pa še slabše. Včasih je sploh ni in se pojavi samo ob izhodu hiše. Dihalne vaje mi ne pomagajo, prav tako ne morem preusmeriti misli na karkoli drugega kot to slabost.

Prosila bi za nasvete, kako se spopadati s temi, kaj pomaga, a naj jemlem tablete ali ne… V marcu imam tudi psihologa ampak jaz bi se želela čim prej osvoboditi tega, saj ne počnem drugega kot da sem cele dneve doma in hodim na občasne sprehode. Danes je bil napad spet hujši, tako da sem nazaj na Asentri :((

Res prosim za nasvete, mogoče tudi kakšne druge terpije…

Pozdravljeni,

glede na vašo situacijo, zdravila kot sta Helex in Asentro lahko pomagajo ublažiti simptome, kot so panični napadi in anksioznost. Vendar zdravila ne morejo odpraviti osnovnih vzrokov za vaše težave. Občutki in telesne reakcije, ki jih opisujete so verjetno odraz globljih nezavednih konfliktov in čustev, ki se lahko razrešijo le s poglobljenim razumevanjem in delom na sebi.

V psihoanalitični psihoterapiji bi se posvetili raziskovanju teh globokih čustvenih vzorcev, da bi odkrili korenine vaše anksioznosti. Ta proces bi vam omogočil razumevanje in predelavo teh vzorcev, kar bi vam na dolgi rok pomagalo odpraviti ali vsaj omiliti anksioznost. To ni le zdravljenje simptomov, ampak potovanje k razumevanju samega sebe, ki prinese trajne spremembe in dobrobiti tudi na drugih osebnostnih področjih.

S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

New Report

Close