Anksioznost in nosecnost….
Pozdravljeni dr. Pusenjak. Obračam se na Vas, ker vem da ste v svoji stroki najboljši! In sicer….
Doma imam ze enega precudovitega otroka, ki ga imam najrajse na svetu. Sem v pricakovanju drugega otroka (25teden). Že med prvo nosecnostjo nekaj let nazaj sem imela precej tezav… srce mi je noro razbijalo (max cca 200u/min), skozi celo nosecnost… tema pred ocmi, kolaps… ipd… zaradi teh tezav sem dobila concor, po njem se je stanje izboljsalo,… vmes sem rodila redno jedla concor… eno leto je bilo vse super, uzivala sem porodnisko, obozujem druzinsko zivljenje, biti mama itd… Nato proti koncu nosecnosti, so se zacele tezave, ki pa niso bile “samo” srce… sama po sebi sem bila samostojna, obozevala sem svoj lastni cas,… ko kar naenkrat, se vse obrne… strah me je biti sama, nervoza, panicni napadi, ko je partner sel v sluzbo me je skrbelo, strah me je bilo straha…. po dolgem letu “boja” sem se udala ADjem… hvalabogu! spet sem se pocutila, kot stara jaz… vsake toliko z malimi tezavami, pa vendar nic v primerjavi s tistim takrat, ko sem mislila da me bo kar pobralo,…. skratka… jedla sem ADje najmanjso dozo…. pocutila sem se super, zopet sem bila samostojna, dokaj brez strahu itd…Spet sem navrtovano zanosila, in so rekli naj neham z Asentro… skratka… v 25t nosecnosti, se spet pocutm podobno, nervozna, preverjam kdaj bom sama, panicarim, kot da me je strah, da me spet zagrabj napad ko bom sama in nebom shendlala sebe..neznam razlozit. Strah pred paniko,…. skrbi me ker nezelim biti napsihirana in custvena razvalina spet, ker me nic lusnega ne caka, sploh pa me skrbi poporodna depra, ce bo slo tako naprej. Menim, da moram nazaj zacet z ADji, ker vidim da imam spet skoraj vsak dan nervozen in sm skos nekaj v skrbeh, ne uzivam tako kot naj bi… imam spet tezave s srcem in vsem… dokler ne govorim z psih, a lahko ob nervozi vzamem vsaj persen forte? Baldrijanov pripravek? Caj? Pomirjeval se nikoli nisem posluzevala in se jih tudi ne mislim, sem pa pred ADji pila caj zvecer in baldrijan v kapljicah, nekaj casa tudi kuro persena forte in je bilo morda malo boljse….
Hvala za vas odg.
Spoštovani,
baldrian deluje predvsem na srčni ritem in znižuje pulz in če je eden od simptomov, ki hkrati vzbudi tudi ostalo (stisko, nervozo, strah) zvišanje pulza in razbijanje srca, potem bi lahko bil baldrian primeren začetek. Sicer pa po telefonu pokličite svojega psihiatra in morebiti lahko glede AD uredita kaj tudi na daljavo, saj se vaši simptomi več ali manj ponavljajo po vzoru iz preteklosti.
Forum je zaprt za komentiranje.