anksioznost ali fobija
Spoštovana Klara, različni avtorji uporabljajo oba izraza za ito motnjo.Če bi poslušali zastopnike za promocijo posameznega zdravila bi vsi trdili , da je boljše njihovo, v praksi pa je pomembna prdvsem individualna odzivnost, zgodi se namereč ,da nekomu eno zdravilo pomaga, a ga zaradi stranskih učinkov ne prenaša,pri drugem pa nima vpliva in ne povzroča stranskih učinkov.Ker socialna fobija običajno traja daljši čas, se poveča tudi možnost zdravilnih variant z različnimi zdravili.Predvsem ne obupajte, vsaj dele uspeh boste gotovo dosegli.
Spoštovani!
Končno sem se odločila, da vam tudi jaz pišem, saj sem postala kar malo obupana. Pred 1 letom in pol sem zbolela za anksioznostjo in kmalu sem se tudi izkopala iz tega s pomočjo zdravil. Z možem sva se po posvetu z psihiatrom odločila, da bi sedaj lahko zanosila, misleča, da sem prebrodila to zoprno težavo.
Sedaj sem noseča 2 meseca in težave so se začele ponovno pojavljati. Ponovno čutim bolečine po telesu( želodec, hrbet, odznotraj se kar tresem, kot bi me zeblo,.) Spet sem začela premišljevati, kaj mi je, ali sem zbolela ali kaj, obremenjujem se torej samo s tem, da sem nekaj bolna. Z možem se zelo dobro razumeva, nič ni narobe, ampak se ne morem izkopati iz teh trapastih misli. Kaj mi svetujete? Otroka si zelo želiva, vendar me zanima, kako to vpliva nanj. Zakaj imam znotraj telesa občutek kot da me zebe. Prosim, odgovorite mi, svetujte mi, kako naprej, kaj narediti! Sploh ne razumem, zakaj se mi to dogaja! Lepo prosim, želim si vsaj kakšne spodbudne besede tudi z vaše strani. Hvala in prijeten dan.