Najdi forum

Pred dvemi leti sem imela tako diagnozo – anksioznost-začela obiskovat skupino pri psihiatrinji, sprva sem imela tablete coaksil – ker je bilo stanje nato še huje, mi jih je zamenjala za Zoloft. Po rednem jemanju le teh se mi je stanje po približno 3 tednih skoraj čisto izboljšalo. Nato sem jih jemala tam nekje 9-10 mesecev, nato sva se dogovoril, da jih preneham – tako daod letos naprej jih ne jemljem več. Stanje je bilo super z majhnimi težavam ( tesnobnost) ampak še to le nekajkrat v letu in to samo trenutno stanje.
Sedaj pa se mi je zopet pojavilo in me po malem daje že kar nekja dni skupaj.- tesnobnost v predelu srca – občutek, težkih nog, ko prideš naprimer v nek prostor, imaš občutek, da se ti bodo tla dvignila ter zibanje telesa sem in tja. Ni hudo, ampak panika je če se bo zopet vse skupaj ponovilo. Začela sem zopet z avtogenim trenigom, prigovarjam si, da ni nič, da je to samo trenutno stanje, ampak vseeno imaš strah….
Kaj mi svetujete, ali naj pričnem zopet z jemanjem tablet če bo stanje še nekaj časa tako – seveda se bom prej posvetovala še s svojo psihiatrinjo, h kateri hodim še na vsake tri mesece v skupino.
Aja še možen vzrok za trenutno stanje – statusne spremembe v službi – nov lastnik, možnost preseženih delavcev…

Spoštovana Špela,
sterapijo ankksioznosti je pribljižno takole: zdravljenje se po enem letu prekine in če se težave ponovno pojavijo,se terapija začne znova in prekine po nadalnjih dveh letih.ko se ponovno prekine.Čer se težave spet javijo je treba terapijo jemati trajno.druga inačica predlaga dosti fleksibilnejši sistem: jemanje ob ključnih obdobjih ki so individialno stalna na primer vsak februar in marec.Pogovorite se z vašo psihiatrinjo, izkušnje z zadnjim načinom so zadovoljive.

Zanima me, zakaj se človeško telo samodejno in brez nadzora ziblje?
Zakaj človek, ko ima občutek tesnobe / ali kar koli podobnega temu začne zibati oz. premikati v ritmičnem gibanju za pomiritev?

Prosim za odgovor, ki bi mi zelo pomagal.
Se zahvaljujem že v naprej.

Lepo pozdravljeni!

Ne vem čisto, na kaj točno mislite…a zibanje je naravna pomiritev, tako se “umirjamo” že od rojstva.

Lep pozdrav,

Barbara Sarić, psihoterapevtka
[email protected]

New Report

Close