Najdi forum

Pozdravljeni,
pišem vam, ker res ne zmorem več in potrebujem pomoč. Star sem 17 let. Vse se je začelo dve leti nazaj ko sem prvič doživel panični napad, takrat sem mislil da je to to in da bom umrl, vendar je po nekaj urah napad minil. Že celo življenje od kar se spomnim razmišljam kaj je lahko narobe zmano in razmišljam o svojem zdravju tudi če tega nočem. Po napadu se je vse samo še slabšalo, bal sem se spanja in nisem mogel spati. Konstantno sem bil v skrbeh in na intrnetu iskal simptome, kaj bi to lahko bilo. To je samo se vse poslabsalo. Zadne tri mesece se mi pred očmi pojavlajo črne pike in imam občutek praznine v glavi. najbolj pa me skrbi to ko sem večkrat ponoči pred očmi videl senco in sem mislil da haluciniram. Najbolj me skrbi, da nimam psihoze. zadnje čase slišim kak zvok in mislim da je prisluh, vendar sploh nevem če je bil res. Več kot razmišlam v temu slabše je. Danes ponoči sem v glavi slišal zvonenje telefona, ki ga sploh ni bilo zato me je res zelo strah, da imam psihoze. Vsak dan stalno razmišljam o svojem zdravju. Vsak dan ko se zbudim sploh ne vidim več smisla v življenju. Tukaj je pa šena stvar, vsi v moji družini pa so bolniki ščitnice, bral sem da je to lahko povzročitelj anksioznosti. Testiral sem se že 2x vendar so bili rezultati negativni. Velikokrat me tišči v grlu. Res ne zmorem živeti tako naprej tako, da Vas iskreno prosim za nasvet in ali menite, da mogoce gre za psihozo, ali pa, da te rezultate lahko sprozim sam ker konstantno razmisljam o njih? Že v naprej se Vam lepo zahvaljujem za vašo pomoč.
LP

Pozdravljen,

žal mi je, da se srečuješ s tesnobo in paničnimi napadi. Zelo si mlad in vem, da je doživljanje paničnega napada polno strahu in groze. Ne glede na to kako hudo je to doživljati, pa je vendarle neškodljiv za zdravje, čeprav se zdi, da umiraš ali izgubljaš razum. Tesnoba se tudi dostikrat kaže z raznimi telesnimi simptomi in strahom za zdravje. Je pa mogoče to stanje izboljšati pogosto povsem in v celoti, zato kar pogumno naprej!
Ljudje, ki zbolijo za psihozo se večinoma tega ne bojijo in se tudi ne sprašujejo na tak način ali imajo halucinacije, kot se sprašuješ ti. Zato sem skorajda prepričana, da nimaš halucinacij, ampak gre pri tebi za tako izraženo tesnobo. Seveda pa priporočam posvet s strokovnjakom in reševanje te tesnobe, saj nima smisla, da se trpinčiš in trpiš, tvoje težave so namreč v celoti rešljive.
Priporočam tudi, da pogledaš na forum društva dam- http://www.nebojse.si/Forum/

oglasi se še, lep pozdrav,
Bernarda

Pozdravljen,

razumem vašo težavo in pripravljena sem vam pomagati.
To kar doživljate ima izvor povsem drugačne narave, kot menite in raziskujete in ne sme vas biti strah.

Prosim moderatorja, da objavi moj kontakt spodaj, zavoljo pomoči mladeniču.
V kolikor želite, me lahko kontaktirate na lotostherapy g mail.

Lp vsem.

New Report

Close