Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Anksioznost?

Anksioznost?

Pozdravljeni,
stara sem 23 let, na novo zaposlena, precej stresna služba, večino časa za računalnikom in med papiriji. Imam stalnega partnerja, razmišljava da bova delala hišo v kratkem…
Moj problem je da vse večkrat postanem nemirna, mi začne srce biti hitreje, diham mal težje in čutim nemir v sebi. Če je ob meni partner se več ali manj vedno pomirim po kratkem pogovoru in prevsmeritvi pogovora. Sama to predpisujem stresu. Zanima me ali poleg avtogenega treninga (enkrat sem že imela nemir v sebi in so mi predlagali izvajat avtogeni trening, potem se to opustila ko sem se počutila bolje) obstajajo načini kako tako stanje umiriti, da bi zaživela brez bolečin in strahu da me bo znova zgrabilo slabo počutje. Res je da zadnje čase se ne veliko gibljem ker delam do pozne ure. Prehranjejm se dokaj zdravo in raznoliko (vsaj poskušam).
Tudi še en problem je: strah pred porodom. Nisem še noseča a bi s partnerjem rada imela otroka…bojim se pa poroda. Ta strah je v meni že od otroštva (osnovne šole.) strah me je da bi med porodom umrla. Res nevem zakaj. Imate mogoče vi kakšno mnenje kako se tega nadležnega straha znebiti.

Opažam da je vedno več mladih s problemi ki so večino psihičnega izvora in zaradi tempa življenja in stresa.

Lepo prosim za vaš nasvet.

Hvala
Lep pozdrav
L

Mislim, da ste zadeli vzrok težave. Poleg skrbi za zdravo življenje, spanje, dovolj počitka utegnete potrebovati zdravila in/ali psihoterapijo. Sami se boste iz te tesnobnosti težko izkopali. Tudi strahu pred porodom se verjetno ne boste znebili le s prepričevanjem, da se je npr. voziti z avtom še nevarneje, pa se kljub temu vsi vozimo brez strahu. Ja, podobnih težav je med ljudmi res veliko in ne le med mladimi.
Moj nasvet v enem stavku bi bil: ne “zdravite” se še naprej sami, temveč poščite pomoč.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Prvo najlepša hvala na hitrm odgovoru. Pri psihjatru sem bal pa me je napotil k psihologu kateri me je naučil avtogenega treninga, to je blo 2 leti od tega,ker psihiater je rekel da sem mlada in da moja psiha je vredu, da zdravila še zdaleč niso zame, da se moram naučit sproščat, zato me je napotil k psihologu. Zdaj pa bom res verjetno poskusila ponovno s avtogenim trenigom in videla če bodo pozitivni rezultati. Obstaja se kakšen način kako lahko človek omili stres poleg avtogenega treninga in zdravil?
hvala vnaprej.
Lep dan vam želim

Za blaženje stresa bolj kot ne zgoraj omenjeni “splošni ukrepi” za sprostitev. Pri izrazitejših in/ali telesnih težavah pa je vprašanje, če bodo dovolj le to.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close