anketa o uporabi foruma
Pozdrav, punce (in fantje)!
Vem, da ste o tem že odgovarjale, pa me vseeno zanima, ker pišem članek o internetu, o njegovi uporabi sploh v življenjskih situacijah, ki nas nekoliko odrežejo od sveta – rojstvo otroka, bolezen itd.
Če se vam ljubi odgovorite:
Starost, koliko otrok, njihova starost, poklic:
Zakaj uporabljate internet in tudi ta forum?
Kaj večinoma iščete, podatke, družbo…
Sodelujete tudi drugih forumih? (če lahko, naslov)
Koliko se sicer imate časa družiti z ljudmi ob kavici? Sodelujete morda na forumu tudi zato, ker nimate časa za intenzivnejše družabno življenje?
Ste se morda preko foruma s kom že spoznali in potem zasebno navezali stike, prijateljstva?
Koliko časa ste na forumu, koliko časa na internetu (na dan, na teden)
Koliko zasebnosti dejansko spustite po žici? Ste previdne ali ne? Ste se že kdaj opekle?
Če se vam da, odgovorite tu, če pa vam je ljubše na moj mejl: [email protected]
Tinkara (ki je spet malo novinarsko mrhovinarska)
32 let, ena hčerka, stara 8 let, invalidsko upokojena.
Internet je precej zanimiva zadevica iz kater izveš marsikaj, zato se včasih tudi spravim k računalniku in malo srfam po netu, ta forum pa je prijetna popestritev. Tukaj najdeš odgovor na marsikatero svoje vprašanje.
Obiskujem tudi druge forume npr. ringa raja, vendar aktivno sodelujem le na tem.
Večinoma iščem kakšne podatke, družbo si tukaj ne iščem.
Prijateljstva preko foruma ne navezujem niti osebnih stikov, rada pa svetujem, če znam. Sicer kavice ne pijem, s prijatelji pa se srečujemo većkrat. Večina so to naši skupni družinski prijatelji. Na internetu in forumu sem vsakodnevno, urico ali dve. Na zasebnost pa malo pazim, sicer se še nisem opekla, vendar prav zaupljive sorte človek pa nisem.
Lep popoldan ti želim.
Ej punce, ve ste tudi meni že ogromno pomagale, zato tinkara, tudi moj majhen prispevek:
24 let, 1 otrok, stara je 3 mesece, študentka-absolventka
vedno nove in sveže informacije, hitra povratna informacija, ta forum: fleksibilen, izčrpen, hiter in kvaliteten dostop do informacij, možnost povratnih informacij
družbo, informacije, ki jih potrebujem za študij
trenutno ne, včasih sem bila veliko na chat straneh
Koliko se sicer imate časa družiti z ljudmi ob kavici? Sodelujete morda na forumu tudi zato, ker nimate časa za intenzivnejše družabno življenje?
forum je zelo dobrodošel, ker mi majhna hčerka ne dopušča veliko družbenja (ponavadi se najbolj joka ravno takrat, ko so obiski). prav tako sem na novo priseljena v mesto in ne poznam veliko ljudi, zato mi je to v veliko olajšanje, da lahko takole pokramljam
Ste se morda preko foruma s kom že spoznali in potem zasebno navezali stike, prijateljstva?
na mesec sem približno na internetu 15-16 ur, vendar bi bila bistveno več (ko dobim še svojo plačo, ko bo malce več denarja, bom vzela pri siolu neomejeno porabo), da mi ne bo treba tako gledati na račun
Koliko zasebnosti dejansko spustite po žici? Ste previdne ali ne? Ste se že kdaj opekle?
Se mi zdi, da zaupam kar nekaj osebnih detajlov. Vendar sama osebno menim, da to ni nič kaj takega. Nekaj let nazaj (pred študijem na pedagoški) sem imela več fobij glede zaupanja intimnih stvari drugih, med študijem so nas pa zelo “odprli”. Kljub temu nimam slabih izkušenj iz preteklosti.
Lepo pozdravljena bodi Tinkara.
Napiši kakšen članek o med.over.net-u, pa ga malce pohvali. Se bodo mogoče našli kakšni sponzorji.Po mojem bi bil Primož zelo vesel.
No ja…toliko o prijaznosti…
31, 1, 2, finančni referent
največ zaradi iskanja informacij, pa tudi za sprostitev
večinoma informacije, na forumu gre zdaj že bolj za izmenjavo info. in mnenj
redko, bolj če me zanese iskanje kam, predvsem pa ne aktivno kot tu
prav gotovo je razlog za sodelovanje na forumu tudi “druženje”, čeprav je zdaj, ko je mala že večja in je sama pripravljena preživeti kako urico ali noč tudi drugje, precej lažje
prek foruma ne, sem pa, preden sem ustvarila družino, kar redno klepetala prek IRC-a na enem kanalu, kjer je bilo druženje na kofetkih redno, in z nekaterimi smo stike obdržali
hmmmm…težko oceniti…so dnevi, ko me sploh ni, pa tudi taki, ko sem aktivna kar kako urico ali dve
težko reči, koliko zasebnosti…redko se spuščam v hudo osebne debate, tukaj na forumu sploh, ker je čisto javen…opekla se pa (še) nisem, in želim, da tako tudi ostane, he he
Tako, toliko od mene…srečno z zbiranjem še naprej,
A.
Hoj, na kratko:
34 let, 1 otrok 8 mesecev, germanistka – asistentka
Internet uporabljam za iskanje podatkov, branje tujih časopisov, brskanje po knjižnicah, ja, pa za bančne storitve, ta forum zato, ker me moje dete trenutno najbolj okupira in me zanima vse v zvezi z njim,vzgojo etc.
Na drugih forumih nisem – se pač poskušam disciplinirati… :-))
za kavice je seveda vedno premalo časa, z vseh strani, tako da je to zagotovo tudi manjša kompenzacija za družabno življenje – namesto da zdaj kličem prijateljice, kaj si pa ti dajala otrokom pri osmih mesecih, grem na forum – s prijateljicami pa potem debatiram o bolj osebnih zadevah oz. o tistem, kar zanima obe
Spoznala se nisem pa še z nikomer, malo me mika, ampak silim pa nič… :-))
Na dan kakšne pol ure na forumu, maksimalno pol ure še sicer na internetu.
Zasebnosti ne skrivam, pa tudi ne razdajam preveč. Ne gre za to, da se bojim, da bi se opekla, bolj… ah, kaj pa vem, bolj verjetno za prepričanje, da večine drugih ljudi moja zasebnost niti ne zanima… tako in tako jo lahko takole posreduješ samo parcialno…
Toliko zaenkrat. Vse lepo, pozdravček, irena
Hvala tiste, ki ste mi odgovorile, za ostale pa, se še enkrat opravičujem – iskalnik sem uporabila, pa nič takega našla (morda je moj računalnik bolj za luno)… Ponavadi mi je Karmen kaj pomagala z linki (zdaj je pa ni, hi, hi)
članek pa je za revijo o starševstvu, da ne boste le časnikov kritizirale (brale pa le, a ne ?)
T.
Hoj, na kratko:
34 let, 1 otrok 8 mesecev, germanistka – asistentka
Internet uporabljam za iskanje podatkov, branje tujih časopisov, brskanje po knjižnicah, ja, pa za bančne storitve, ta forum zato, ker me moje dete trenutno najbolj okupira in me zanima vse v zvezi z njim,vzgojo etc.
Na drugih forumih nisem – se pač poskušam disciplinirati… :-))
za kavice je seveda vedno premalo časa, z vseh strani, tako da je to zagotovo tudi manjša kompenzacija za družabno življenje – namesto da zdaj kličem prijateljice, kaj si pa ti dajala otrokom pri osmih mesecih, grem na forum – s prijateljicami pa potem debatiram o bolj osebnih zadevah oz. o tistem, kar zanima obe
Spoznala se nisem pa še z nikomer, malo me mika, ampak silim pa nič… :-))
Na dan kakšne pol ure na forumu, maksimalno pol ure še sicer na internetu.
Zasebnosti ne skrivam, pa tudi ne razdajam preveč. Ne gre za to, da se bojim, da bi se opekla, bolj… ah, kaj pa vem, bolj verjetno za prepričanje, da večine drugih ljudi moja zasebnost niti ne zanima… tako in tako jo lahko takole posreduješ samo parcialno…
Toliko zaenkrat. Vse lepo, pozdravček, irena
Starost, koliko otrok, njihova starost, poklic: – 35 let, 1 otrok – 9 m., univ.dipl.oec.
Zakaj uporabljate internet in tudi ta forum? iskanje informacij, izmenjava izkušenja, nakupi…
Kaj večinoma iščete, podatke, družbo… – podatke (v zadnjih dveh letih predvsem vse v zvezi z gradnjo in opremljanjem hiše, pa seveda vse v zvezi z otroci)
Sodelujete tudi drugih forumih? (če lahko, naslov) – ne
Koliko se sicer imate časa družiti z ljudmi ob kavici? – sem v porodniški, časa torej dovolj za druženje, ampak forumi in internet kljub temu aktualna
Sodelujete morda na forumu tudi zato, ker nimate časa za intenzivnejše družabno življenje? – niti ne, ampak zato, ker na internetu vse počnem v svojem tempu oz. po mojih željah, kot mi pač tisti trenutek ustreza
Ste se morda preko foruma s kom že spoznali in potem zasebno navezali stike, prijateljstva? – ne
Koliko časa ste na forumu, koliko časa na internetu (na dan, na teden) – na forumu na dan cca 1/2 – 1 uro, na internetu 1-2 uri DNEVNO
Koliko zasebnosti dejansko spustite po žici? Ste previdne ali ne? Ste se že kdaj opekle? – nisem previdna, nisem se še opekla (kar veliko nakupujem)
LP
Maxi
Lep pozdrav!
Izvoli še moj prispevek, tokrat s 100% popustom:
– 28 let,1 hčerka, 15.5 mesecev, medicinska sestra
– ko rabim pomoč, ko iščem informacije, komuniciram preko emaila
– v glavnem informacije
– ne
– časa vedno primanjkuje, si ga moraš pač vzeti
– ne
– mogoče uro dnevno, redko kaj več
– nisem se še opekla
Uživajte še naprej in uspešno zbiranje informacij,
maxi
> Starost, koliko otrok, njihova starost, poklic:
30 let, 1 punčka, stara 3,5 let, veterinarka (jaz seveda 😉 )
> Zakaj uporabljate internet in tudi ta forum?
Internet za preganjanje dolgega časa iskanje informacij o vsem mogočem, tako strokovnih kot tudi kar tako, včasih nakupovanje. Ta forum pa za izmenjavo mnenj in izkušenj ter za odgovore na vprašanja.
> Kaj večinoma iščete, podatke, družbo…
Hm, oboje.
> Sodelujete tudi drugih forumih? (če lahko, naslov)
Tudi na drugih, vendar sem na tem najbolj aktivna in je edini slovenski, ostali so tuji.
> Koliko se sicer imate časa družiti z ljudmi ob kavici?
Sicer recimo do trikrat tedensko (zdaj lahko tudi vsak dan, ampak dopoldne).
> Sodelujete morda na forumu tudi zato, ker nimate časa za
> intenzivnejše družabno življenje?
Ne, predvsem zato, ker je tu veliko ljudi s podobnimi interesi in življensko situacijo (starši majhnih otrok).
> Ste se morda preko foruma s kom že spoznali in potem zasebno
> navezali stike, prijateljstva?
Ne.
> Koliko časa ste na forumu, koliko časa na internetu (na dan,
> na teden)
Na forumu približno 1h na dan, skoraj vsak dan, na internetu po več ur (do 3 ure) dnevno.
> Koliko zasebnosti dejansko spustite po žici? Ste previdne ali
> ne? Ste se že kdaj opekle?
Zasebnosti – se mi zdi, da včasih kar veliko, osebnih podatkov pa se ne znebim kar tako. Opekla se še nisem.
Nina
Hej, Tinkara,
odgovor sem ti poslala na mail, pa je prišel nazaj. Je kaj narobe s tvojim mailom? No, bom pa kar sem “prilepila”:
Starost: 30
koliko otrok: en, star 9 mesecev
poklic: univ. dipl. pravnica
Zakaj uporabljate internet in tudi ta forum?: zbiranje
informacij, zabava, vodenje računov itd.
Kaj večinoma iščete, podatke, družbo:
večinoma podatke
Sodelujete tudi drugih forumih: ne
Koliko se sicer imate časa družiti z ljudmi ob
kavici?: odkar imam dojenčka veliko manj kot
prej, a za prijatelje si vsaj vsake toliko časa
najdem čas
Sodelujete morda na forumu tudi zato,
ker nimate časa za intenzivnejše družabno
življenje?: ne, to je zame samo drugačna oblika
družabnosti, ne pa nadomestilo za “običajno”
družabno življenje
Ste se morda preko foruma s kom že spoznali in potem
zasebno navezali stike, prijateljstva?: da
Koliko časa ste na forumu, koliko časa na
internetu (na dan, na teden): kakšno uro na dan (po
delih, ne skupaj) na internetu, večina tega na
forumu in e-pošti
Koliko zasebnosti dejansko spustite po žici? Ste
previdne ali ne? Ste se že kdaj opekle?: čim
manj; slabih izkušenj sicer še nimam, a nikoli ne veš
Toliko od mene, veliko uspeha pri raziskavi!
Lp,
Katarina
Draga Tinkara,
stara sem 28 let, univ. dipl. pravnica, hčerkica eno leto. Časa za druženje ob kavici imam bore malo, tako da zadnja dva meseca forum vsaj malo nadomešča tudi babji čvek (ki je sicer pri meni postal telefonski). Forum uporabljam predvsem, da dobim kakšno dobro idejo v zvezi z vzgojo, nego… hčerkice. V nosečnosti sva z možem prebirala forum ginekologija, nato presedlala na tega, tu in tam pobrskam še po Vse za malčke in mamice; visim tudi na strani LLLI (vse skupaj max 30 min na dan, raje vsak drugi dan). Vse kar napišem, napišem 100% iskreno oz. niče ne zamegljujem, tudi nick je povsem prozoren, tako da sem povsem prepoznavna (morda malo preveč). Prijateljstev na forumu nisem iskala, sem pa “našla” Karmen M., s katero smo se že srečali in je izjemna ženska.
LP, Katja
Stara sem 29 let, imam enega sinka, starega skoraj 6 let, po poklicu večni falirani študent (nekako finančno ne znese faxa končat), drugače ekonomski tehnik.
Internet uporabljam vglavnem za iskanje informacij.
Ta forum sem našla slučajno. Zvem pač kaj novega o vzgoji, zdravju in težavah naših otročkov, pa še kaj zraven. Včasih lahko dam tudi kak nasvet iz lastnih izkušenj, ali pa prosim za nasvet (to bom naredila tudi danes).
Sodelujem le v tem forumu.
Družim se le z ljudmi, ki mi veliko pomenijo (žal v časovni stiski človek pač naredi selekcijo). Družinska srečanja potekajo ob vikendih, s svojimi samskimi prijateljicami pa se dobim kadarkoli, odvisno od obojestranskih obveznosti, včasih 3 krat v tednu, včasih pa 3 tedne sploh ne.
Nikoli nisem še z nikomer navezala stikov preko interneta.
Včasih vsak dan, včasih pa tudi cel teden ne obiščem foruma. Vglavnem se ob kavapuzi sprehodim po forumu. Internet službeno uporabljam vsak dan.
Previdna sem le toliko, da ne izdam celostne identitete. Razkrijem kar nekaj zasebnosti. Opekla se še nisem.
Upam, da sem povedala vse…
Lep dan
Čokoladka
35, 1, 2 leti 4 mesece, inženirka gradbeništva
Ker imam službo doma in delam tudi preko interneta, pa nimam s kom poklepetati in si vzamem malo časa za predah
Oglašujem, iščem podatke in opravljam posle službeno, privat pa da malo pogledam, kaj se kaj dogaja
Ne
Kave ne pijem in sem sama v službi. Zraven dela še mož, a je na terenu. Naforumu sem zato, ker nimam nobenih sodelavk in sodelavcev za čvek
Ne
Na forumu sem približno dva meseca, na internetu pa sem do štiri ure na dan, čez vikend pa nič
Kar precej, sem pa previdna. Opekla se še nisem.
Pozdrav, Eva
-26 let, en otrok star eno leto, dipl. delovna terapevtka
-izmenjava izkušenj
-podatke
-zaradi pomankanja časa samo na tem forumu
-imam prijateljico istih let z otrokom, tako da družabno življenje ne trpi
-ne
-na forumu 9 m. na teden pa 1 uro
-sem iskrena, povem po pravici, razkrijem marsikaj, opeklin še ni bilo
lp
34; 2; 2 leti, 4 leta, višja upr.delavka
Internet veliko uporabljam pri delu, ta forum pa za svojo dušo
Podatke
Ne
Kakšna kavica v službi, pa s prijatelji… Na forumu sem zato, ker včasih kakšen nasvet prav pride, pa malo si potolažen, ko vidiš, da imajo drugi starši podobne “problemčke”.
Ne
Na forumu sem na dan kakšne pol ure, če je veliko dela, pa tudi to ne. Včasih si zvečer vzamem kakšno urco – tako kot danes.Na internetu pa sem nekako 2-3 ure na dan.
Zaenkrat nimam slabih izkušenj, malo previdnosti ne škodi.
LP
Barbara