ANKETA – dopust 2004 – ODGOVORITE
1. Kje ste bili na dopustu?
Bruselj – Belgija
2. Kdaj?
28. junij – 9. julij
3. Morje ali hribi ali …
A je to izbira? Potem absolutno izberem morje, tam sem doma. V hribe pa ne hodim. Če že hodim, hodim po svetu (zelo rada po velikih mestih) – po ravnem.
4. Nastanitev?
Najraje imam, da mi na dopustu ni treba gospodinjit, drugače pa brez težav preživim od šotora preko youth hostla do apartmajev in seveda hotela z nevemkoliko zvezdicami. Pa na obisk h znancem/sorodnikom grem brez težav.
5. Če morje – plaža – tip, oddaljenost od nastanitve, senca…
Doma sem tako, da s terase lahko “pljunem” v morje. No v resnici je 50m zračne razdalje. Z dojenčico raje v senci, meni je pa vseeno.
6. Kaj vam je bilo všeč?
A na dopustu? Da sem bila kot koklja in sem imela vso familjo na kupu.
7. Kaj vam ni bilo všeč?
Da sem preveč dni visela skupaj s taščo :))) No, saj ni bilo hudega.
8. Bi še kaj sporočili?
Želim si v Grčijo, rada delam izlete po Sloveniji, rada potujem, zaenkrat sem bila samo po (večinoma zahodni) Evropi in v Avstraliji, na Hrvaško pa ne – razen v Dubrovnik (ne šotorit). Tisto, kar vi podrazumevate pod “na morje”, sem v 30 letih bila le dvakrat, sicer mi ni bilo hudega, ampak se mi zdi škoda časa.
1. Kje ste bili na dopustu?
1 teden smučanja na ledeniku Hintertux – Avstrija; 1 teden pohodništva s planinarjenjem in plezanjem po gorskem masivu Hochkönig, Avstrija, nato 10 dni Bleda s kopanjem in hribolazenjem po Julijcih (Triglav, Vršič – Tamar s pripadajačimi turami, Blejska koča na Lipanci in okolica, Pokljuška soseska, ipd).
2. Kdaj?
Konec julija do srede avgusta.
3. Morje ali hribi ali … vsekakor hribi, gorski svet, višje ležeče doline, lahko tudi višje ležeča jezera. Vročine ne maram(o), morje me ne privlači.
4. Nastanitev?
1 teden hotel, 1 teden apartma (trosobni za 5 oseb s teraso, popolnoma nov, z vsemi Wellness zadevami, otroško igralnico, biljardom, namiznim tenisom; vsakodnevno menjavo brisač, cena 75 EUR/dan), nato bivanje pri prijateljici ali spanje v gorskih kočah.
5. Če morje – plaža – tip, oddaljenost od nastanitve, senca…
6. Kaj vam je bilo všeč? Odličen sneg, dinamika, stalno gibanje, stalna akcija, menjavanje lokacij, potovanje, …
7. Kaj vam ni bilo všeč? Še najbolj me je “motilo” obnašanje enega izmed prijateljev (če je to sploh mogoče ocenjevati).
8. Bi še kaj sporočili?
Preživela sem najlepši dopust v zadnjih 10-tih letih.
Vsem najlepši pozdrav in prijeten dopust!
Nina
1. Grčija, Parga
2. zadnja dva tedna julija in prva dva avgusta (ja, res je, skoraj en mesec)
3. morje, morje, morje, morje, morje, morje, morje…
4. Privat sobice, nočitev z zajtrkom, souporaba kuhinje. Pritlična hišica, osem simpatičnih sobic z ljubkim balkončkom, vse naokrog pomarančevci, bananovci, limonovci, palme, hibiskusi. lepa kamnita potka, ponoči gorijo lučke. prijazni lastniki…
5. plaža dolga 2 km, droben pesek, malo mivke, kristalno čista voda, topla, , nikjer nobenih skal, ježkov, do plaže 50 m po ravnem v senci, sence ni, ampak je pravzaprav niti nismo rabili, ker je bila moja mala triletna biba nonstop v vodi
6. Všeč mi je bilo tam VSE! Čudovito, romantično mestece, možnost vodnega taxija, bogata ponudba trgovinic, prijazni domačini…v Pargo je ravno takrat tudi prišel olimpijski ogenj
7. predolga vožnja z ladjo – naslednje leto definitivno avion, aja, pa Italijani
8. absolutno definitivno priporočam. Česa lepšega še nisem videla, pa sem recimo videla že kaj nekaj Grčije. Priporočam (če imaš možnost), da greš na ladjo s svojim avtom in en mali gumenjak, okrog je polno ljubkih majhnih zalivčkov. Skratka, mi gremo naslednje leto spet tja.
1. otok Ugljan, kamp Porat
2. konec julija 14 dni
3. morje
4. prikolica ( lastnik tast )
5. plaža skalnata, urejene terase
6. mir, ogromno otokov, kamor smo se vsak dan peljali z našim čolnom in raziskovali in odkrivali kotičke
7. prepolni kamp, umazana stranišča, mrzla voda pod tušem
8. bilo je sladko ali kratko
lp,mateja