Najdi forum

Anglija (London)

Mi lahko kdo prosim pove, kako in kaj do Anglije, ampak za par let ali pa kar trajno. Tam bi se želel zaposliti.

Prosim za informacije!

LP!

Živjo,
odvisno od tega, na katerem področju se nameravaš zaposliti, na splošno pa bolje kaže za bolj visoko kvalificirane kadre. Razišči na internetu in izberi podjetja, ki bi te kot delodajalec zanimala, razpošlji jim CV-je in čakaj na odgovore. Vsesplošna gospodarska recesija naj bi bila sicer v zatonu, vendar časi, kar se zaposlovanja tiče, niso ravno ugodni. Vsekakor pa ne vrži puške v koruzo, če bodo odgovori na prve CV-je zavrnilni in vztrajaj.
Napiši, katero področje te zanima, bom morda vedela kaj več svetovati. Vsekakor moraš najti nekoga, ki bi te zaposlil, potem pa stvari stečejo same od sebe (podjetje poskrbi za vso dokumentacijo,…). Bo pa vse lažje drugo leto, od maja, ko nam bo VB odprla vrata (za zaposlitev) – enake možnosti kot EU državljani.
LP,
Katarina

Še to:
si prepričan, da ti bo tam všeč (najprej odpotuj tja na kake počitnice, najmanj za en mesec, da vidiš, kako se tam živi, meni je bilo namreč všeč samo prvič, potem pa vsakič malo manj). Da te ne bodo zavedli podatki o zaslužkih, življenje je tam od oka vsaj ene 7-krat dražje kot pri nas (stanovanje $ razni council taxi, hrana, davki na zaslužek, transport, kakršne koli storitve (čistilke,…),…), tako da zadevo definitivno najprej preskusi. V gospodarstvu se tudi od višje kvalificiranih kadrov pričakuje, da bodo v službi nekako 70 ur tedensko, od začetka tudi med vikendi, skratka, denar je krvavo prislužen (vsaj prvih nekaj let, potem lahko pa zelo lagodno živiš),
lp,
Katarina

Če sem prav seznanjena, Slovenci z drugim letom še ne bomo enakopravni ostalim državljanom EU: oni bodo lahko prihajali na delo k nam, mi pa ven šele leta 2007.

V UK so podpisali nek obojestranski agreement, da bo zaposlitev Slovencem omogočena (kot npr. že polnopravnim članom EU) že drugo leto maja. Ker nas itak ni toliko, da bi se jim kaj poznalo 😉 Drugod po EU pa za Slovence zaenkrat še ne bo take možnosti.

>Drugod po EU pa za Slovence zaenkrat še ne bo take možnosti.
To ni cisto res, Svedska bo tudi ze takoj zaposlovala Slovence in morda se katera EU drzava.

Hvala za te informacije. Očitno je to res odvisno od bilateralnih sporazumov.

Evo, tu je link z odgovorom na to vprasanje:

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close