ANGLEŠKI NEPRAVILNI GLAGOLI
Jaz sem se angleške nepravilne glagole naučil tako, da sem si s svinčnikom dopisal izgovorjavo kar fonetično, ko smo jih brali v šoli.Je pa v rdečem Murphy-ju en simpatičen seznamček, ko so glagoli razdeljeni v skupine, ki so na isto foro.Se je lažje naučit.
Lep pozdrav in veliko zabave pri učenju!
Marijan Kljun
js hodm u prvi letnik gimnazije in strinjam se da se že v osnovni šoli dobro nauči da ne bo imel kasneje težav. drugače pa imaš na koncu vsakega učbenika za angleščino tudi vse tri oblike (po mojem mnenju naj se nauči tudi tretjo obliko saj bo to rabil v 9. razredu in celi srednji šoli) in zravn usakega je tudi izgovorjava. priporočam tudi da kupite razne pripomočke, ki se jih kupi u prodajalni.
Če potrebujete pomoč pri učenju angleščine, sem za vas dosegljiva na [email protected]
Dragi starši in mulci!
Moj mulo je včeraj prinesel v enem tednu že drugo 1 zaradi glagolov in njegove lenobe:((
Je v 8.r, lani se jih ni hotel naučiti. Mene ne takne, ker se jih uči zase.
Ko pa je v petek hotel na zabavo, se je pa neverjetno hitro, v roku 2 ur!!!! naučil vseh glagolov (več kot 200), s prevodom vred….????? Halo mulo!???? Ti si zmožen,ampak žal ,len:)))
Bravo!
Vemo kje je težava, samo odpraviti jo je treba (še nekaj zabav in motivacija je na dlani)))
Recept za učenje,ki ga je povedal sam:
Vzameš lističe, na eno stran napišeš prevod, na drugo stran pa vse 3 oblike.
Listke bereš najprej z ene strani in se skušaš spomniti prevoda ter vseh treh oblik, potem pa stvar obrneš….
Tiste listke katere znaš popolnoma jih daš na en kup, druge pa tako dolgo vrtiš-bereš, da listkov s tega kupa pač zmanjka.
Potem daš listke mami, da te povpraša v obe smeti in….GREŠ NA ZABAVO, TEST PA TE ČAKA V PONEDELJEK V ŠOLI:))) Itak bo minimalno 4 (njegove besede)
Vsi srečni in zadovoljni:)))
Pa veliko sreče!
Ah pa še tole:
6-letna otroka, ki sta ustno preverjanje pri starejšem otroku samo bežno spremljala v dnevnem prostoru in se zraven iglrala popolnoma druge stvari, sta zvečer med sabo v igri ponavljala glagole v obe smeri – s pravilno izgovorjavo!!!!???
Mož se je samo smejal:)))
Lp P
Jaz sem učiteljica TJA (angleščine)v 7.r devetletne osnovne šole.Ko sem pri komentator/ki “nekdo tam”,zasledila,da je hčerka dobila oceno pri spraševanju ali ustni oceni pri nepravilnih glagolih.To ni res,ker otroci ne morejo pisati ali biti vprašani čez 100 nepravilnih angleških glagolov.Pa še to jaz z učenci ponavljam glagole tako, da ne dobijo ocene izključno iz glagolov,jaz na listek napišem nepravine glagole v nedoločniku(6glagolov)in učenec jih mora dati v “Past Tense(preteklik) in pa v Past Partipicle(pretelki deležnik.”
Lep pozdrav
TANAJA, 01.10.2004 ob 06:26
Moj sin hodi v osmi razred devetletke in zdaj so se začeli učiti angleške nepravilne glagole .Njihova tovarišica pa jim je dala nalogo, da se v enem mesecu naučijo popolnoma vse nepravilne glagole po spisku na pamet .
Res se mi zdi absolutno prehitro in preveč naenkrat, vendar ona to od njih zahteva . ..
Moje vprašanje pa je, če mogoče kdo ve, če kje na spletu obstaja kakšen program za učenje glagolov ali če ima mogoče kdo kakšen CD , ki bi se dal presnet in kjer bi bila tudi izgovorjava . Saj sama kar dobro obvladam angleščino, moram pa priznati, da pri določenih glagolih nisem popolnoma prepričana, če imam prav .
Koristilo bi mi tudi, če bi bila kje izgovorjava vsaj napisana ..
Kakorkoli , če mi lahko kdo pomaga , bi vam bila zelo hvaležna
Lep pozdrav!
Imaš Vaje povsod po netu sam napis jst sm tud v 8. Razredu smo se jih že lani učil smo mel 1 teden zdej mamo pa še ta tretjo vrsto mamo pa 2 dni tko da 1 mesec je čez glavo