Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrična in fetalna kardiologija angiosonografski izvid

angiosonografski izvid

Spoštovani,

Prejšnji teden sem bila na TCD preiskavi, ki je pokazala med poskusom po Valsalvi mikroebmoluse, 3 v desni, 4 v levi, kar naj bi kazalo na desno-levi šant. Pred 10 leti sem imela lažji ICV (takrat so kot razlog navedli kontr.tabletke), po tem pa nisem imela več težav v zvezi s tem.

Ker sem trenutno v 9. tednu nosečnosti, me zanima, ali so potrebni kakšni ukrepi zaradi pozitivnega izvida in ali lahko pričakujem zaradi tega kakšne težave v nosečnosti.

Zahvaljujem se vam za vaše mnenje in nasvet.

Izvid govori za to, da imate najverjetneje, kot je to primer pri cetrtini ljudi, odprto ovalno okence med levim in desnim preddvorom. Ce ste imeli mozgansko kap, pa ceprav blago, si predstavljam, da so v okviru iskanja vzrokov napravili stevilne preiskave, ki jim zargonsko recemo “testi na trombofilijo”. Ce so bili ti negativni, v anamnezi pa ste navajali jemanje kontraceptivov, so tezave, kot najverjetneje, pripisali slednjim. Svetujum vam, da se o vsem skupaj, kakor tudi o morebitnih tveganjih v zvezi z nosecnostjo, se enkrat pogovorite s svojim ginekologom oz. z nevrologom.

Lep pozdrav,

************************************** Dr. Samo Vesel, dr. med. Pediatrična kardiološka ambulanta SB Celje: pon, tor, sre (03 423 3987) Fetalna kardiološka ambulanta SB Celje: čet (03 423 3987) Pediatrična in fetalna kardio ambulanta SB SG: 1. in 3. petek v mesecu (02 882 3471; 7-11h) Samoplačniška fetalna kardio ambulanta ZC Dravlje: po dogovoru (051 336 847)

New Report

Close