Angina – pijem toplo, hladno, mrzlo?
Pozdravljeni, dr. Rebolj,
malo sem iskala po forumih (najbrž premalo, ker trenutno še sedim težko) in izvedela nasprotujoče si nasvete, kakšno pijačo piti ob angini, ko človek s približno normalnim pragom bolečine še ne more jesti trdne hrane. Po eni strani naj bi bila topla (razloga nisem našla), po drugi pa hladna oz. priporočajo celo sladoled (da oteklina uplahne). Torej, to so nasveti z nemoderiranih MON forumov in sistema rekla-kazala. Kaj pravite vi?
Pa še to: je res, da se bom izognila novi angini, če ne bom jedla sladoleda (vir isti kot v prvem odstavku? To bi bila pa res kazen.
Kako pa je z nalezljivostjo? Moža so v službi prestrašili, da zdaj bodo pa še vsi ostali v družini zboleli.
Tako je to, ko te gospa angina uspe ujeti šele pri petintridesetih. Priznam, da nimam pojma o pojmu.
Vnaprej hvala lepa za odgovor in lep dan,
MSter
Pozdravljeni!
Kar se samega zdravljenja tiče, temperatura hrane in pijače ne bo vplivala na trajanje angina (pač pa se “pravo” angino, ki jo povzročajo bakterije, zdravi z antibiotiki, za razliko od pogostih virusno povzročenih bolečin v grlu, za katere ni zdravil). Zadeva je seveda nalezljiva, prenaša se kaplično, naleze se seveda lahko kdo od vas, ni pa nujno, da bodo zboleli kar vsi, ki bodo v stiku z vami. Sladoled ne povzroča angine in vam tovrstno odpovedovanje ne bo prineslo kaj bolj zdravega grla. Gre le za okužbo.
Lep dan in sladoledno poletje 🙂
O, najlepša hvala (za sladoled)!
Vidim, da sem včeraj pozabila napisati, da se že zdravim, za mano so prve doze Ospena 1500, tako da se stanje hitro popravlja. Le kako to, da morajo biti ti ospeni tako ogromni pri tem, da človeka zvija ob misli na požirek vode, ki ga bo moral pogoltniti:-(?
V družini še nihče ni zbolel – koliko časa pa mine od okužbe do tega, da človek zboli?
Skratka, hvala za odgovore in lep dan,
Majda