Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija angina pektoris

angina pektoris

Razumem vašo stisko in zelo rad bi vam še pomagal. Morda bi koristil pogovor. Lahko me pokličete (tel. 031. 334.334) (včasih pozabim “mobi” doma ali v službi)

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Pozdravljeni !

Iskreno se vam zahvaljujem za prijaznost, sedaj verjamem da na tem svetu še obstajajo ljudje, ki so resnično dobrega srca in skušajo pomagati drugim.
Ponudili ste mi možnost da se pogovoriva po telefonu in to mi veliko pomeni, samo pogum potrebujem do takrat pa mi prosim povejte od nekega zdravnika sem izvedela da krče požiralnika blažijo zdravila (Spasmex, Buscopan, Sirdalud) ali imajo ta zdravila kakšne proti stranske učinke z jemanjem zdravila bloxan in lacipil, ki ga trenutno jemljem.
Ali menite, da so preiskave ki sem jih opravila sigurne da ni nikjer organskega vzroka in ali bi se kakšna hujša bolezen (rak..) opazila na krvni sliki ?
Kot vidite sem zelo zaskrbljena to pa zato, ker mi do sedaj ni nikoli nič manjkalo sedaj pa se že toliko časa borim z težavami da se mi zdi kot da več ne živim, da je moj dan samo še brskanje po internetu in iskanju bolezni.

Že v naprej se vam lepo zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.

Pozdravljeni !

Iskreno se vam zahvaljujem za prijaznost, sedaj verjamem da na tem svetu še obstajajo ljudje, ki so resnično dobrega srca in skušajo pomagati drugim.
Ponudili ste mi možnost da se pogovoriva po telefonu in to mi veliko pomeni, samo pogum potrebujem do takrat pa mi prosim povejte od nekega zdravnika sem izvedela da krče požiralnika blažijo zdravila (Spasmex, Buscopan, Sirdalud) ali imajo ta zdravila kakšne proti stranske učinke z jemanjem zdravila bloxan in lacipil, ki ga trenutno jemljem.
Ali menite, da so preiskave ki sem jih opravila sigurne da ni nikjer organskega vzroka in ali bi se kakšna hujša bolezen (rak..) opazila na krvni sliki ?
Kot vidite sem zelo zaskrbljena to pa zato, ker mi do sedaj ni nikoli nič manjkalo sedaj pa se že toliko časa borim z težavami da se mi zdi kot da več ne živim, da je moj dan samo še brskanje po internetu in iskanju bolezni.

Že v naprej se vam lepo zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.

Mnenja sem, da so zdravniki pri vas opravili vse preiskave potrebne za potrditev ali izključitev organske bolezni. Lahko ponovno rečem, da je niso našli, ker je ni. Krči požiralnika so funkcionalne narave in lahko pričakujete, da se bodo polagoma umirili z majhnimi odmerki zdravil. Navedeni spazmolitiki (Spasmex, Buscopan, Sirdalud) ne vplivajo na delovanje Bloxana ali Lacipila in obratno. Če bi bila prisotna rakasta bolezen, bi jo zanasljivo ugotovili, glede na trajanje težav. Svojo prisotnost bi dala slutiti že s spremembami v krvi. Lahko brez skrbi opustite brskanje po internetu in se razvedrite na lepih pomladanskih sprehodih. Lahko mi še pišete.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Spoštovani, stara sem 55 let. Zadnje čase imam težave z dihanjem in sstiskanjem oz. s težo v prsnem košu. Bolečinajemočna. Včasih čutim, da me nekaj zelo pritiska ktlom, kot bi nosila velik tovor, res zelo velik. Bolečina se širi zadaj pod lopatice in na desno stran na ramo in roko,katerosem imela poškodovano. Ob naporu ( če npr. hodim več kot pol ure) začnem težko dihati, hropem in stokam. Jemljem zdravila za holesterol in pa Cimbalto, ki pa teh težav ne umiri. Nekaj bolečin od prejseje umirilo, te opisane pa ne.Ekg sem nazadnje imela pred letom in pol, pa je bilo vse vredu. Vendar takrat tudi nisem imela teh težav. Kaj bi to lahko bilo? Bolečina se umiri, če ležim, najslabšeje čehodim, zvečer me boli tudi, če sedim. Pogosto se umiri šele proti jutru in takrat seumirim in zaspim. Dopoldne je vredu, če ne hodim.Pritisk imam normalen, sladkorne nimam.
Hvala za odgovor.

Vsebina vašega dopisa dopušča sumiti,da so bolečine posledica nezadostne prekrvitve srca zaradi zoženja srčne žile. Tako stanje imenujemo angino pektoris.Priporočam posvet pri kardiologu.

New Report

Close