Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija angina-kdaj lahko pričakujem izboljšanje

angina-kdaj lahko pričakujem izboljšanje

Pozdravljeni!

Moj 4 letni sin je v torek popoldne dobil vročino cca 38,5, včeraj popoldne sva šla k zdravnici in je ugotovila angino (mislim, da je rekla, da se vidi, da ima malo ognojeno. dobil je ospen 750 3x na dan po 3/4 žličke. včeraj je imel vročino, tako, da sem mu dala tudi calpol. danes zjutraj pred 3 dozo ospena je imel spet vročino 39, po tretji dozi ospena danes zjutraj se je malo izboljšalo, tako da je šla vročina na 38, 4 ure kasneje, je pa zopet zakuhal, tako, da sem mu zopet dala calpol. zdaj smo ravno pred 4 dozo, pa me zanima kdaj lahko pričakujem izboljšanje. ima pa zdaj odkar jemlje ospen tudi drisko..

hvala in lep pozdrav

Spoštovana xyz69,
če je bila angina res streptokokna (z brisom dokazana), potem je učinek Ospena ponavadi že po nekaj dozah, najkasneje v 48 urah. Čakamo pa 72 ur.
Driska je načeloma lahko v zvezi z antibiotikom, redko pa nastane takoj po začetku jemanja. Bolj verjetno gre za adenovirozo, ki poteka s streptokokni angini podobnim vnetjem žrela, drisko, zabasanim noskom in visoko temperaturo, ki traja tudi nekaj dni, možen je tudi izpuščaj.

Počakajte do petka, če bo še temperatura, se pojdita pokazat. Obstaja pa nevarnost, da boste dobili nek drug antibiotik, če se ne bodo ravno poglobili v anamnezo (potek bolezni).

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljeni!

Za odgovor sem vam zahvaljujem. Včeraj sva bila zopet pri pediatrinji, potem sva pa šla na infekcijsko kliniko na infuzijo, ker je bil že malo dehidiran (vzeli so mu tudi bris iz grla in vzorec blata). No tam so mi glede na krvne izvide rekli, da je viroza. Poloeg tega smo mi rekli da lahko driska in vročina še nekaj časa trajata (da ni streptokokna angina, drugače bi ospen že prijel-dobil je 6 doz po 3/4 žličke)..

kakorkoli danes je še imel vročino 40 in tudi drisko, upam, da se bo stvar konec tedna zaključila. Je pa res, da ima poleg navedenih znakov tudi očitno malo zabasan nos oz. ponoči tako smrči, kar se prej ni nikoli zgodilo, tako, da mu sedaj dajem tudi fiziološko v nos.

Lep pozdrav

No,
potem pa je vse jasno, Kot sem vam že v prvem odgovoru napisala, viroza (adenoviroza) lahko traja tudi 1 teden, tu mislim visoko vročino, potem pa je otrok še nekaj dni slab. Potem pa se počasi zadeve uredijo.
Tprej v dnevu ali dveh mora temperatura pasti, potem pa že bo.
lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close