Angina in Sumamed
Spoštovani!
Moji 9.mesečni hčerki se že pet mesecev ponavljajo gnojne angine,kar pa je nenavadno za tako majhne otroke.Prvič sva dobili Ceclor,drugič Hiconcil po katerem je dobila izpuščaj (sum alergije na penicilin),tretjič Macropen (15 dni),četrtič Sumamed. Zanima me,če je antibiotik Sumamed primeren na zdravljenje streptokokne angine? Veliko sem že prebrala o Sumamedu ampak nikjer nisem zasledila,da z njim lahko zdravimo tudi streptokokno angino.
Hvala in lep pozdrav!
Spoštovana gospa Pija!
Med terapevtskimi indikacijami res ni izrecno navedena angina. Navedeno pa je protimikrobno delovanje na po Gramu pozitivne in negativne, aerobne in anaerobne bakterije in na atipične mikroorganizme.
V povzetku o temeljnih značilnostih tega zdravila pa so mikroorganizmi našteti podrobneje in sicer so med streptokoki navedeni:
– Streptococcus pyogenes Str.
– Streptococcus agalactiae
– Streptococcus viridans in
– Streptococcus C, F, G
Iz tega je razvidno, da je tudi pri streptokokni angini to zdravilo, zdravilo izbire. Verjamem pa, da Vas vznemirjajo ponavljajoče angine pri Vaši hčerki. Te so lahko zelo nevarne, zato je zdravnik tudi posegel po zdravilih, ki naj bi hitro učinkovala.
Želim Vama vse dobro!
A mi lahko poveste,kaj je to betahemolitični streptokok oz. bris tonzil na betahemolitični streptokok je pozitiven? Ali Sumamed deluje tudi na to vrsto?
Šeenkrat hvala in lep pozdrav!
Spoštovana Pija!
Beta-hemolitični streptokok je bolezenska bakterija iz družine kokov, ki povzroča resne bolezenske zaplete. Izloča hemolizin, ki deluje toksično. Je okužba, ki jo morate jemati resno.
Zoper to okužbo tvori človeški organizem protitelesa (antistreptolizine), ki se dokazujejo v bolnikovem serumu.
Zdravilo Sumamed je učinkovito tudi proti tej bakteriji.
Lep pozdrav!
Pozdravljeni!
V zadnjem tednu sem dobil angino, ker je moja zdravnica na dopustu sem moral k drugi. Moja zdravnica mi ponavadi predpiše Macropen za angino, “začasna” zdravnica pa mi je dala 3 tablete Sumamed. Zanima me, po koliko dnevih naj bi prišlo do izboljšanja? Namreč po treh dneh gre samo na slabše… 🙁
Hvala za odgovor in lep pozdrav
Pozdravljeni!
Do izboljšanja zdravstvenega stanja po zdravljenju s Sumamedom naj bi prišlo v treh dneh.
Vi pa ste napisali, da se vam stanje po treh dneh ni izboljšalo. Možno je, da je bil sev bakterij, ki so povzročile angino odporen na zdravilo. Svetujem vam ponoven obisk pri zdravniku, ki bo ustrezno ukrepal.
Žal mi je, ker kasnim z odgovorom. Lepo vas pozdravljam!
Sem bil pri zdravnici. Diagnoza je bila infekcijska mononukleoza, grlo me je do zdaj že nehalo boleti, vseeno pa preventivno še počivam zaradi povečane vranice.
lp
Forum je zaprt za komentiranje.