Angina in Amoksiklav 2*
Pozdravljeni!
Sin je pred tednom dni zbolel in imel kar visoko vročino tudi do 40,5. Ponoči smo ga vozili k dežurnemu in so ugotovili močno zagnojen tonzilitus, se pravi gnojna angina in predpisali so antibiotik Amoksiklav 2*. Nato ga je naslednji dan že po dveh odmerkih začel boleti vrat in je obležal, sploh ni mogel hoditi. Ponovno smo ga peljali na pregled in sem zahtevala krvne preiskave, namreč krvna slika je pokazala da ima crp 160 in so nam rekli da naj je 10 dni antibiotik. Potem sva imela pregled pri osebni P, in je dala zopet pregledati kri, nakar je po dveh dneh crp upadel na 53, P nam je dejala naj obe flaški antibiotika poje do konca. Mene pa skrbi to, ker sem prebrala da je antibiotik uporaben samo 7 dni in tako druga flaška od srede dalje ne bo več uporabna kljub temu, da ga hranim v hladilniku. Ali naj gremo iskat novo flaško antibiotika ali pa je 10 dnevna kura dovolj. Namreč v sredo bo točno 10 dni odkar jemlje antibiotik. Verjetno antibiotik ni več uporaben od srede dalje tudi če je skrbno hranjen v hladilniku.
Imate prav, če je tudi druga steklenička že pripravljena, potem Amopskiklav ni uporaben. Pojdite po nov recept in za vsak slučaj odnesite s seboj listek od zdravila (ker vsi ne vedo tega, da je prirpavljen Amoksiklav uporaben samo 7 dni)