angina
He he, zadeva se prenaša kapljično, torej s slino in se jo je tako mogoče nalesti (kot tudi vseh vrst prehladov), nekoliko manj nalezljivo je na lica, nekoliko bolj na usta (govoriva o možnostih, ni pa nujno, da se jo res nalezete)!
Pa srečno 2008 in naj se ne začne z angino 🙂
Hvala za hiter odgovor. Delala sem vso noč (sicer študentka) in zjutraj me je začelo boleti grlo. Imam samo malo rdeče in temperaturo 37.5.
Doma smo vedno v dilemi ali naj se vzame Lekadol tudi pri takem stanju (kot je sedaj moje) ali naj se počaka, če je višja temperatura. Se z Lekadolom prepreči bolezen oz. zaustavi ali ne?
Če si zapomnite, da vam lekadol le ublaži bolečine in zbije povišano telesno temperaturo, nima pa nobenega vpliva na ozdravitev, niti ne prepreči bolezni, boste sedaj brez dilem. Tipična angina, ki jo povzročajo bakterije (in se jo zdravi z antibiotiki) ima visoko vročino, boleče grlo in težko požiranje ter gnojne obloge po mandljih v ustih, ob tem pa običajno ni drugih prehladnih težav (kot npr nahoda…). Večino bolečin v grlu pa povzročajo virusi in antibiotiki nanje nimajo nobenega vpliva.
Lep pozdrav!