Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija angina?

angina?

Pozdravljeni,

sin ima 2 leti in je v nedeljo popoldne dobil vročino 38,6 . Dali smo mu sirup Naprosyn popoldne in ponoči. Zjutraj je bila vročina 37,5 . nato dopoldne 38,7 . Bil je zelo razdražljiv, slabo je jedel in pil, kazal da ga boli trebušček. Zdrvanica je rekla, da ima malo rdeče grlo, ampak da ni vneto, na bolečine v trebuhu ni dosti reagirala, rekla je, da je verjetno angina, ker da imajo vsi angino. Dobili smo recept za Ospen, naj bi ga dali, če se stanje poslabša, da zaenkrat ni potrebe. Tamali včeraj popoldne ni imel vročine, zvečer pa. Danes vročine nima in zgleda v redu. Z Ospenom še nismo začeli, saj mi ni jasno, kako nj jaz doma presodim. ali ima vneto grlo in ali gre za angino? Mogoče je, da so tudi zobki (petice), ampak to je nemogoče preveriti.

Kaj mi svetujete, kako naj ukrepam, naj začnem z Ospenom, naj še malo počakam?

Hvala za pomoč in lep pozdrav,
Mima

Spoštovana mima,
težko vam kaj rečem. Načeloma tako majhni otroci nimajo gnojne angine kot večji otroci in odrasli ljudje. Tudi ni bil opravljen bris žrela ne pregled krvi. Res je, da je sedaj veliko angin (pri otrocih, starejših od 4 let), nekaj je tudi pri manjših otrocih (kot zaplet npr. 1 tedenskega gnojnega izcedka iz noska, dokazane z brisom), res pa je tudi, da krožijo neke viroze s povišano temperaturo, sočnim kašljem, vnetimi očmi, zelo rdečim žrelom.
Tako da brez preiskave krvi in brisa žrela ne morem reči ali Ospen da ali ne.

Če je angina, potem je Ospen nujno potreben. Če angina ni, potem je nujno nepotreben. Groza, ne?

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close