Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja Angina

Angina

Pozdravljena.

Mene pa zanima nekaj glede angine in odziva imunskega sistema v primeru obolenja. Tirej trenutno prebolevam bakterijsko angino, ki jo zdravimo s Sumamedom (na penicilin sem alergična, zato ta izbira). Ẓ̌relo me je začelo boleyi ẓ̌e v nedeljo, vendar sem ṣ̌ele danes uspela priti do zdravnika. Torej bolelo me je ẓ̌relo, zatekle so bezgavke in postale precej boleče, bolita me tudi oba uṣ̌esa in glava. Vročine pa nisem imela nič. In danes na pregledu me je zdravnica vpraṣ̌ala, če tudi sicer nimam vroĉine. V tistem trenutku sem mislila, da je vpraṣ̌anje sploṣ̌no zato sem odgovorila, da imam res redko vroĉino. Potem kasneje pa se mi je posvetilo, da je verjetno mislila, če sem tudj v preteklosti bakterijske okužbe prebolevala brez vroĉine. Vse okuẓ̌be v preteklosti (2 meseca nazaj angina, mastitisi, vnetje mehurja,…) je spremljala visoka vroĉina. Zanima me ali je lahko kaj narobe s telesom, imunskim sistemom, da sem v bistvu 4 dni prebolevala angino, brez zdravil in brez poviṣ̌ane temperature? Je to lahko znak za kakṣ̌no hujṣ̌e obolenje? Naj omenim ṣ̌e to, da sem v mesecu septembru zbolela za navadnim prehladom, ki se je zavlekel na 5 tednov z vmesno bakterijsko angino(sem imela vročino 38,5°C). Ko se je ẓ̌e vse umirilo me je ṣ̌e naprej mučil zabasan nos. Zdaj se je konĉno vse postavilo nazaj in zdaj spet angina…  Se opraviĉujem z malo daljṣ̌e vpraṣ̌anje in hvala za vaṣ̌ odgovor.

Lep pozdrav.

Spostovani, vecino bakterijskih okuzb spremlja vrocina, se zlasti, ce prizadanejo vec organov. Če pa so lokalno omejene, pa ni nujno tudi vrocine. Ce ob okuzni zrela niste imeli vrocine, ni zato z vami nič narobe. Vidim pa, da imate na splošno kar veliko okuzb.

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.
Objava čaka odobritev

New Report

Close