Najdi forum

Spoštovani,
prosim, če lahko malo več poveste o novem hormonskem zdravilu ANGELIQ od Sheringa. Kolika je vsebnost hormonov. Sem v meni in me to močno zanima ali je tpoo zdravilo varnejše od ostalih za pomoč pri zelo hudih simptomih menopavze.
Lep dan Vam želim, Ana.

Spoštovana gospa Ana!
Vsebnost hormonov v zdravilu Angeliq je navedena v navodilu za uporabo zdravila. Vsebuje 1 mg estradiola in 2 mg drospirenona.
Na Vaše vprašanje glede večje varnosti tega zdravila, Vam ne morem odgovoriti. Vsa zdravila, ki dobijo dovoljenje za promet, morajo biti varna. To pomeni, da so vsi parametri varnosti dokazani in s strani strokovnjakov tudi ocenjeni.
Ko zdravnik predpiše bolniku zdravilo mora vedno oceniti razmerje med koristjo za bolnika in med tveganjem. Včasih je tveganje večje od koristi za bolnika in takrat se zdravnik za zdravljenje z določenim zdravilom ne odloči. Drugič je lahko ta ocena ravno obratna.
V Vašem primeru gre za zdravilo, za katerega je izrecno navedeno, da se uporablja za odpravljanje simptomov pomanjkanja estrogena pri ženskah, ki so že vsaj eno leto po menopavzi. Uporablja se tudi pri preprečevanju osteoporoze pri ženskah z visokim tveganjem za zlome.
Iz tega lahko že sami sklepate na pomen varnosti tega zdravila.
Dodano pa je tudi opozorilo, da je potrebno 1x letno natančno oceniti tveganje in koristi in nadaljevati zdravljenje pod pogoji, da so koristi večje od tveganja.
Prepričana sem, da je Vaš zdravnik ocenil, da je zdravilo za Vas nujno. Ne spustite pa kontrolnih pregledov.
Lepo Vas pozdravljam!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close