ANGELIN VRTEC
1. Zelo hitro, saj je način dela zelo “naraven”, neprisiljen, zelo upošteva posameznega otroka, njegove sposobnosti in interese. Najbrž poznaš moto njihovega pristopa: “Pomagaj mi, da naredim sam.” Veliko je praktičnih stvari iz vsakdanjega življenja in precej področij dela – skratka: veliko “ponudbe”, zato otrok gotovo najde področje in material, ki ga zanima in pritegne.
2. Plačilo vrtca določajo tako, kot povsod drugje. Mogoče je osnovna cena malce višja (ne veliko), potem so pa razredi – enak način, kot v drugih vrtcih. Razlika je mislim le ta, da za drugega otroka ne plačaš za en razred nižje, ampak enako (ni “popusta”).
3. Po otroka moraš priti do 16.15. Izjemoma lahko pokličeš, če zamujaš.
Ali ste v čakalni vrsti in veste, da bo otrok sprejet, ali otrok že obiskuje vrtec?
Kakšen mesec po začetku uvajanja novih otrok bo najbrž spet možnost, da se dogovoriš za obisk v vrtcu, kjer lahko sama opazuješ način dela in odzive otrok. Mene je to navdušilo.
Najbrž je kdo odpovedal in ste sprejeti šele zdaj, sicer se pričenja vrtec za triletnike v septembru z uvajanjem v avgustu. Torej – imate srečo. Tudi mi smo jo imeli, ko jih je nekaj odpovedalo.
Če se ti zdi odločitev težka, pojdi tja in prosi, če lahko opazuješ delo čez dan – lahko eno uro ali več (če tega seveda že nisi prej storila). Sicer pa ne vem, zakaj te skrbi način dela – mogoče, če je bil otrok prej v drugem vrtcu. Tudi če bi bilo otroku težko navaditi se na samostojen izbor igre (našemu je na začetku kar bilo), vzgojiteljica otroka usmeri, mu ponudi možnosti. Saj opazijo, če ima otrok kakšno težavo. Zelo veliko se dela tukaj na opazovanju posameznega otroka in njegovih potreb – pripravijo mu takšno okolje, da si bo našel stvari, ki jih v danem trenutku potrebuje za svoj napredek, razvoj.
Če te še kaj zanima, kar vprašaj. Če želiš, ti lahko posredujem tudi mail. Lahko pogledam tudi, kakšna je osnovna cena vrtca.
Živjo Andreja!
Marca sem dobila dopis, da nismo sprejeti, tako da nisem več računala na spremembo. Ko pa sem danes prejela vabilo za vpis sem skočila do stropa.
Ja, moj otrok je v vrtcu od enega leta naprej in me malo skrbi kako bo reagiral na spremembe, ker je preveč občutljiv in boječ.
Prepričana sem, da so vzgojiteljice izkušene in strokovno podkovane, da ne bo nobenih težav.
Zanima me koliko otrok je v skupini in če je mešana skupina?
Hvala za informacije.
Lep sončen pozdrav,
Anika
Moj mail je [email protected].